4.821

Rugăciune colectivă pentru Părintele Iustin Pârvu

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin au lansat pe 30 aprilie, înaintea Sfintelor Sărbători de Paști, un îndemn la rugăciune colectivă pentru marele duhovnic, Iustin Pârvu. Iubiţi credincioşi, În ultima […]

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin au lansat pe 30 aprilie, înaintea Sfintelor Sărbători de Paști, un îndemn la rugăciune colectivă pentru marele duhovnic, Iustin Pârvu.

Iubiţi credincioşi,

În ultima săptamînă starea de sănătate a părintelui nostru stareţ Iustin, care a slujit cu multă osârdie pe credincioşi în fiecare zi a Marelui Post, s-a şubrezit, se pare în urma unei mai vechi afecţiuni căpătate în temniţa suferită pentru dreapta credinţă şi iubirea de neam. Zilele acestea Cuvioşia Sa primeşte o deosebit de atentă şi de profesionistă asistenţă medicală, însa cea mai de preț purtare de grijă şi tămăduire este harul pe care Dumnezeu îl trimite totdeauna pentru cei ce, unindu-se întru Numele Lui, îl cer pentru aproapele lor, căci scris este: „Orice veţi cere întru Numele Meu, aceea voi face” (Ioan 14:23), şi „Cereţi şi veti lua, ca bucuria voastră să fie deplină” (Ioan 16:24).

Să ne aducem aminte că Părintele Iustin ne-a îndemnat cu vreme şi fără de vreme să nu lipsească de la noi citirea Psaltirii, a Paraclisului Maicii Domnului şi a celorlalte Canoane şi Acatiste ale Sfintei Biserici, şi mai ales rugăciunea neîncetată: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”. Îndreptarea vieţii noastre şi rugăciunea pentru duhovnicul nostru va revărsa degrabă mila dumnezeiască; pentru aceea noi să nu încetăm să strigăm către Domnul şi Mîntuitorul nostru Iisus Hristos, către Prea-curata Maica Sa şi către toţi Sfinţii Săi pentru dobîndirea cererii noastre, pentru ca Dumnezeu să-i dăruiască sănătate şi zile îndelungate Părintelui Justin, pentru care cea mai mare bucurie şi cel mai mare sprijin este să ne iubim unii pe alţii precum Hristos ne-a iubit pe noi.

Obștea Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.