7.834

Amintiri cu Aspirina Săracului

În urmă cu mai bine de zece ani scriam de zor la Plai cu Boi și la Aspirina Săracului, reviste vesele, bășcălioase, discutate de unii, urâte de alții și iubite […]

În urmă cu mai bine de zece ani scriam de zor la Plai cu Boi și la Aspirina Săracului, reviste vesele, bășcălioase, discutate de unii, urâte de alții și iubite de foarte mulți, scoase pe piață de poetul Mircea Dinescu și de echipa lui. M-am nimerit și eu printre conspiratorii hotărâți care au pus umărul, degetul, unghiuța și inima la aceste nebune și minunate publicații. Pot să spun că am amintiri extraordinare de atunci și că niciodată n-am mai găsit, în nicio redacție bucureșteană, aerul acela boem, sincer până la os, colorat și zurliu. Singurele minusuri erau limbajul cam porcos (folosit de unii) și faptul că Dinescu nu prea dădea banii la timp. În rest era mișto.

DFM (Crina Matache, Daniela Moscopol și cred că mai aveam un pseudonim, dar l-am uitat, îmi cer scuze)

Foto copertă: Răzvan Voiculescu

Desen Aspirina: Ovidiu Panighianț

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.