2.063

Călătorie cu vehicule de epocă de Ziua Copilului

De 1 Iunie, Clubul Vehiculelor de Epocă a pregătit o mare surpriză copiilor veniți, de ziua lor, în Complexul Expozițional. Micuții au fost plimbați gratuit prin curtea expoziției și au […]

De 1 Iunie, Clubul Vehiculelor de Epocă a pregătit o mare surpriză copiilor veniți, de ziua lor, în Complexul Expozițional. Micuții au fost plimbați gratuit prin curtea expoziției și au putut „gusta” plăcerea călătoriei în mașinile pe care le foloseau stră-străbunicii lor. Bucuria unei astfel de experiențe este de neegalat într-o perioadă în care omenirea pare să-și îndrepte atenția exclusiv către lucrurile moderne, de ultimă generație. Un Ford T, fabricat la începutul secolului XX, un Rolls-Royce din anii 60, un Cadillac, un Fiat sau o Volga, chiar și o Dacia 1300,  alături de un Aro 10, au participat, ca niște jucării mari, la entuziasmul copiilor. Unii dintre aceștia au venit cu bunicii care și-au amintit cu drag de propria lor copilărie, apoi de tinerețe, când pe străzile Bucureștiului astfel de frumuseți erau nelipsite. De remarcat este faptul că membrii Clubului Vehiculelor de Epocă au făcut lucrul acesta gratuit, pentu toți copiii și părinții lor, dornici să se plimbe cu mașinile de epocă, în timp ce alți expozanți din renumitul complex de la intrarea în București au ales să perceapă taxe de intrare. La o expoziție de animale organizată în zonă era chiar coadă la bilete.

Pe aleile laterale erau prezenți astăzi, și probabil vor fi și mâine, mai mulți comercianți de produse naturale, fructe, legume, brânzeturi, țuică, slănină, dulciuri, blănuri, genți de piele și săpunuri parfumate. Având în vedere marele aflux de vizitatori, vânzătorii au ridicat prețurile în speranța unor câștiguri suplimentare cu ocazia zilei internaționale de 1 Iunie. Dealtfel în România, aceasta este o practică obișnuită, prețul unui kilogram de cireșe ajungând chiar și la 15 lei. Ce dacă este luna lui cireșar! Roșii, la 8-10 lei, iar brânzeturile de la 30 de lei în sus. Dintre toate, cea mai ieftină, părea să fie Braga. Vorba aia: ieftin ca braga. Dar, de fapt, și aia e tot scumpă: 5 lei paharul de 300 de mililitri. Înghesuială și agitație mare și la Bookfest, unde mai multe edituri de seamă au avut lansări de carte. Printre personalitățile care au ales să vină aici i-am remarcat pe actorul Radu Beligan, pe scriitorul Mircea Cărtărescu și pe poeta Ioana Nicolae.

EM

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.