3.077

Cubanezi, muzică populară românească și jazz la Muzeul Satului

Atențiune, atențiune! Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 28 – 30 iunie 2013 Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Timp de trei zile, Muzeul Naţional al […]

Atențiune, atențiune! Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 28 – 30 iunie 2013 Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Timp de trei zile, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va fi gazda ansamblurilor folclorice româneşti (inclusiv din afara ţării), dar şi a ansamblurilor grupurilor etnice din România: ucrainenii, bulgarii, grecii şi romii. Totodată, vom avea ocazia să împărtăşim din experienţele româneşti privind meşteşugurile tradiţionale cu experienţa din Republica Cuba, de unde, vor fi prezenţi la Târg, reprezenanţi ai meşteşugurilor tradiţionale cubaneze.

Programul va cuprinde datini şi obiceiuri specifice sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, lansări de carte şi CD, 2 conferinţe ştiinţifice, muzică veche, muzică jazz şi muzică de fanfară, folclor autentic românesc, o întâlnire cu cei mai cunoscuţi rapsozi ai muzicii populare româneşti la 63 de ani de la naşterea maestrului Liviu Vasilică.

EM

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.