3.455

Dintr-o picătură de sânge au clonat un șoricel!

Victorie pentru întreaga omenire! Oamenii de știință din Japonia au reușit să cloneze un șoricel dintr-o singură picătură de sânge. Potrivit BBC, ca să producă această clonă, ei au folosit […]

Victorie pentru întreaga omenire! Oamenii de știință din Japonia au reușit să cloneze un șoricel dintr-o singură picătură de sânge.

Potrivit BBC, ca să producă această clonă, ei au folosit celule sangvine colectate din coada unui șoarece donator. Clona era o femelă, a trăit o viață cu o durată absolut normală și a putut avea și câțiva pui.

Echipa de cercetători a demonstrat „pentru prima oară că șoarecii pot fi clonați folosind nucleele celulelor sangvine periferice”, scrie în jurnalul „Biologia reproducerii”.

Acest lucru este benefic pentru că cercetările din domeniul clonării ar putea contribui la conservarea unor specii sau la crearea unor ferme de animale.

EM

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.