2.636

Fiul lui Sorin Ovidiu Bălan, acuzat de evaziune

Țineți aproape! Fiul cunoscutului realizator de televiziune, Sorin Ovidiu Bălan, Alexandru Bălan, administratorul unei firme de pază, este parte într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la aproximativ […]

Țineți aproape! Fiul cunoscutului realizator de televiziune, Sorin Ovidiu Bălan, Alexandru Bălan, administratorul unei firme de pază, este parte într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la aproximativ un milion de dolari.

Miercuri, de dimineață, polițiștii bucureșteni au făcut cinci percheziții domiciliare și au pus în executare trei mandate de aducere în această cauză. Firma lui Bălan jr. ar fi achiziționat echipamente în cantități foarte mari, în raport cu numărul angajaților, și ar fi înregistrat facturi fictive. Într-un comunicat al Poliției Capitalei se arată că verificările vizează inclusin identificarea persoanelor care efectuează paza obiectivelor, contractele de muncă, precum și înregistrarea acestora la ITM. Polițiștii mai verifică și dacă fiecare angajat are atestat profesional, astfel, cele 25 de obiective monitorizate de firma de pază primesc astăzi vizita Poliției Române. Potrivit anchetatorilor, între 2009 și 2012 ASG Security Logistic a înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale. Anchetatorii au descoperit că în 2010, pentru doar doi angajați, firma a achiziționat peste 80 de șepci și 100 de tricouri. Sorin Ovidiu Bălan este o prezență foarte familiară telespectatorilor emisiunilor de anchetă. La un moment dat, Dan Diaconescu intenționa chiar să îl pună ministru de interne, în cazul în care va ajunge la putere.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.