4.296

Minunile Părintelui Iustin Pârvu

Înmormântarea părintelui arhimandrit Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă, trecut la cele veșnice duminică, va avea loc joi, 20 iunie. Obștile mănăstirilor Paltin și Petru Vodă vor să alcătuiască […]

Înmormântarea părintelui arhimandrit Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă, trecut la cele veșnice duminică, va avea loc joi, 20 iunie. Obștile mănăstirilor Paltin și Petru Vodă vor să alcătuiască o culegere cu faptele minunate săvârșite de acesta și îi invită pe toți cei care le-au simțit să le scrie pe adresa mănăstirii. Iată mai jos scrisoarea adresată credincioșilor preluată de pe site-ul acestui important lăcaș ortodox.

Iubiţi fraţi în Hristos,

În aceşti ani binecuvîntaţi de prezenţa între noi a iubitului nostru părinte stareţ şi duhovnic, am fost cu toţii martorii multor minuni săvîrşite prin rugăciunile Părintelui Justin. Pentru noi, cei 250 de monahi şi monahii ucenici ai cuvioşiei sale, am trăit fiecare zi alături de el ca pe o minune. Dintre faptele sale cele mai pline de slava dumnezeiască pe care le-am văzut cu ochii noştri şi le-am trăit, ne vom strădui să le aşternem în scris, spre zidirea sufletească şi bucuria tuturor. Dar măreţia şi diversitatea minunilor săvârşite de Dumnezeu prin rugăciunile preacuviosului mărturisitor părintele nostru Justin, s-a arătat miilor de credincioşi mireni care l-au vizitat ore în şir, în fiecare zi. Aşadar vă invităm pe frăţiile voastre să ne ajutaţi să culegem cât mai multe din aceste fapte minunate, scriindu-ni-le, spre slava lui Dumnezeu şi spre întărirea Bisericii Sale.

Vă rugăm să ne scrieţi pe adresa mănăstirii.

Înmormîntarea Părintelui Justin Pârvu va avea loc Joi, 20 Iunie

Înalt Prea Sfinţitului Teofan al Moldovei a venit la Mănăstirea Petru Vodă la prima oră a dimineţii de luni, 17 Iunie, şi a făcut un scurt parastas pentru Părintele Justin, de curînd mutat din lumea aceasta la cea veşnică.

După parastas, împreună cu obştea mănăstirii s-a hotărît ca înmormîntarea părintelui stareţ să aibă loc Joi, 20 Iunie, în incinta Mănăstirii Petru Vodă. Pentru aceasta, s-a hotărît ca Sfînta Liturghie să înceapă la ora 9 dimineaţa (ora Bucureştiului), iar Slujba Înmormîntării la ora 12, în continuarea Sfintei Liturghii.

Fiii duhovniceşti ai Părintelui Justin sînt chemaţi să vină să se închine începînd de astăzi, pentru a evita, pe cît va fi cu putinţă, aglomeraţia mulţimii de oameni la care ne aşteptăm pentru ziua de Joi, 20 Iunie. Vă mulţumim pentru înţelegere.

Obștile mănăstirilor Petru Vodă și Paltin

Sursa: www.petruvoda.ro

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.