2.265

Vadim Tudor, revocat de la conducerea PRM

Lumea politică este șocată la aflarea veștii că liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost revocat de la conducerea PRM și din celelalte organisme de conducere ale partidului. S-a întâmplat […]

Lumea politică este șocată la aflarea veștii că liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost revocat de la conducerea PRM și din celelalte organisme de conducere ale partidului. S-a întâmplat la Plenara Consiliului Național al PRM, unde cu o majoritate zdrobitoare de 116 voturi, contra 9 împotrivă au mai fost revocate Biroul Permanent și Comitetul Director. Replica lui C. V. Tudor nu a înârziat, el declarând că ceea ce se întâmplă la această plenară este nestatutar: „Sunt oameni pe care nimeni nu-i cunoaşte. Nimeni nu mă poate înlocui pe mine pentru că marca PRM este înregistrată la OSIM pe numele meu.”, a declarat Vadim Tudor. În apărarea liderului PRM a sărit președintele organizației Buzău, care, printr-un aforism, a explicat situația:

„Veţi cunoaşte un om de excepţie după următorul fapt: toţi nătărăii se vor uni împotriva lui”. Acesta a fost huiduit îndelung. Gheorghe Funar a spus că președintele Vadim Tudor a fost ales de Congres și că numai Congresul poate să-l înlocuiască din funcție. El ar fi preferat să fie alese celelalte organisme de conducere, iar Vadim Tudor să fie lăsat în funcție până pe 5 octombrie, când Congresul ar fi trebuit să aleagă un nou președinte. Vadim n-a participat la această plenară, însă a anunțat sancțiuni împotriva celor care nu-l mai vor. De asemenea, discuțiile pentru alegerea membrilor Consiliului Național al PRM au degenerat și au stârnit nemulțumirea organizației de la București, care, deși nu a fost invitată, a participat la plenară. Plenara a fost cerută de conducerile a 27 de organizații locale ale PRM în numele membrilor acestora, după ce PRM nu a mai avut o astfel de ședință din 2010. (EM)

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.