4.944

Vindecare inspirată din Sfânta Scriptură

Sacroterapia este o metodă de tratament fără medicamente, care se rezumă la respectarea unui anumit regim inspirat din Sfânta Scriptură. Bolnavul mănâncă numai legume, fructe, seminţe şi pâine neagră, va […]

Sacroterapia este o metodă de tratament fără medicamente, care se rezumă la respectarea unui anumit regim inspirat din Sfânta Scriptură. Bolnavul mănâncă numai legume, fructe, seminţe şi pâine neagră, va bea apă şi sucuri făcute din fructe proaspete sau legume. În loc de zahăr va utiliza miere de albine. Călugării cred că rugăciunea și postul sunt două metode eficiente de înlăturare a suferințelor trupești și sufletești. N-ar fi rău pentru noi dacă i-am și asculta câteodată. 

prof. Aurel Simionescu

Când ne rugăm, scade presiunea arterială

Rugăciunea te eliberează. Utilizată singură sau odată cu metodele terapeutice, grăbește vindecarea corpului. Pe plan fizic, rugăciunea declanșează un proces de destindere prin încetinirea ritmului cardiac și respirator, prin scăderea presiunii arteriale și prin diminuarea nevoii de oxigen. La nivel mental, aduce o senzație de ușurare, de bine și înlătură stresul. Profesorul de Religie şi Engleză, Aurel Simionescu, crede că orice boală îşi poate afla leac cu ajutorul Sacroterapiei, astfel, se poate dobândi echilibrul sufletesc, dar şi cel trupesc. Perioadele de renunțare la unele alimente, cum ar fi carnea, ori lactatele sau la vicii ca alcoolul, tutunul și cafeaua ajută la detoxifierea și revitalizarea organismului, constituind un pas important în vindecarea multor boli. În urmă cu mai mulţi ani, prof. Simionescu era un tânăr obişnuit, dedicat învăţăturii, dar care ducea o viaţă dezordonată: fuma, bea cafea, nu mânca la ore fixe şi pierdea nopţi. Lucra ca ghid ONT. „Din cauza programului foarte încărcat, al lipsei de somn şi nerespectării meselor am făcut o formă gravă de ulcer, spune profesorul. Chirurgii mi-au extirpat jumătate de stomac. În ciuda medicamentelor starea mea de sănătate nu s-a îmbunătăţit decât parţial. Au urmat chinuri îngrozitoare şi mi-ai apărut apoi nişte varice imense la picioare. Disperat, am apelat la sfaturile unui călugăr. Acesta mi-a dat să urmez un tratament inspirat din Biblie.”

Mâncați semințe crude!

După trei luni de regim, în care a mâncat numai legume, fructe şi cereale, netratate termic la mai mult de 42 de grade C, durerile au început să dispară şi starea de sănătate s-a ameliorat. Profesorul a asociat tratamentul cu rugăciunea neîncetată, cu Sf. Taine, Sf. Spovedanie, Sf. Împărtăşanie, Sf. Maslu şi Sfeştania regulată a locuinţei. Au trecut ani de zile de atunci şi Aurel Simionescu a înţeles că menirea sa este să-i ajute şi pe alţii să scape de boli printr-un regim vegetarian. Aurel Simionescu mai spune că legile structurale ale Divinităţii sunt prezente în seminţe, frunze şi fructe, în care există hormonii de creştere şi multiplicare, iar hrana noastră trebuie să fie cea dată de Dumnezeu, după cum se spune în Biblie: „Iată vă dau toate ierburile care fac sămânţă, de pe toată faţa pământului şi toţi pomii care au rod, cu sămânţă în ei. Acestea vor fi hrana voastră.” (Fac. 1, 29). Prof. Simionescu numeşte această alimentaţie „hrană vie”. Iată mai jos o dietă vegetariană care dă rezultate bune în colite, arsuri stomacale, curăţă organismul, îl fortifică şi ajută la slăbit: Cinci foi de salată verde, trei de varză, cinci de spanac, 15 urzici, cinci fire de pătrunjel, trei de leuştean, cinci fire de mărar, trei frunze de pătlagină, un castravete cu coajă, o roşie, un ardei gras verde, un gogoşar verde şi o bucată potrivită de dovleac crud. Toate acestea se consumă sub formă de salată.

Tămâia alungă insomniile

Împotriva stărilor de anxietate (teama fără motiv aparent) specialiștii în scaroterapie spun că fumigațiile cu tămâie, în dormitor, înainte de culcare, sunt foarte eficiente. Parfumul tămâiei liniștește gradat psihicul, calmează și ne ajută să dormim lin. Tratamentul are efecte în timp, și de aceea trebuie făcut cu perseverență, vreme de cel puțin șase luni. Tot pentru binele organismului și detoxifiere este recomandat să ținem câte un post terapeutic. Acesta este de mai multe tipuri: postul negru, postul cu ceaiuri, postul pe bază de decoct de ovăz sau orez, postul cu sucuri proaspete, postul cu legume și zarzavaturi proaspete, nefierte și neconservate, postul cu de preparate din legume și zarzavaturi.

Legumele crude și ceaiul de Isop ajută la slăbit

Iată o altă rețetă naturistă propusă de prof. Simionescu, rețetă care fortifică organismul şi îl ajută la slăbit. Avem nevoie de următoarele: cinci morcovi, o legătură de pătrunjel, o jumătate de kg, de păstârnac, o ţelină mică, o sfeclă şi un cartof. Sucul obţinut din acestea se bea împreună cu miez de pâine neagră, tărâţe de grâu înmuiate şi puţin grâu. Părţile lemnoase ale legumelor vor fi consumate separat, timp de trei săptămâni (3 linguri la o masă). Se poate adăuga peste ele zeamă de lămâie diluată în apă şi ceai de Isop (care nu se fierbe!) preparat de cu seară.

Răzvan Mateescu (Foto: R.M.)

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.