3.417

Ce? Ești păun?

A fost odată, demult, tare demult, un păun și-o păuniță. Pe vremea aia și Dumnezeu se plimba desculț pe jos, ca orice om. Era Paștele, și toată suflarea se pregătea […]

A fost odată, demult, tare demult, un păun și-o păuniță. Pe vremea aia și Dumnezeu se plimba desculț pe jos, ca orice om. Era Paștele, și toată suflarea se pregătea să-l întâmpine cum se cuvine. Păunița l-a gătit pe păun, i-a pus pene colorate pe trup, pe piept și urma să se îmbrace și ea ca să meargă împreună la biserică.

Când să-l încalțe, tocmai aude că bat clopotele. „Aaah! Am întârziat!”, a spus ea și a luat-o la fugă.

Grăbită, n-a mai apucat să se înfrumusețeze, iar pe soțul ei l-a lăsat desculț. De atunci păunița e mai urâtă decât păunul, care e frumos la chip și la pene, dar la picioare… nu prea. Oamenii de pe la țară încă obișnuiesc să spună, ironici, când au încălțările rupte: „Zici că ești păun la picioare!”

(Poveste auzită de la bunica mea, Florica Fodor)

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.