11.644

Moartea unei leoaice

„Sunt o carte pe care nu ești obligat să o deschizi, sunt o întâmplare pe care nu ești obligat să o înțelegi. Nu te strădui să-mi vinzi iluzii, le-am cumpărat […]

„Sunt o carte pe care nu ești obligat să o deschizi, sunt o întâmplare pe care nu ești obligat să o înțelegi. Nu te strădui să-mi vinzi iluzii, le-am cumpărat deja pe toate”, Mirela

Mirela Tacu din Bârlad nu mai e. S-a dus. N-a mai putut lupta. A plecat pe câmpul ei cu maci și nu se mai întoarce. Niciodată. Mi-a fost apropiată tot anul trecut și pâna acum. M-am gândit la ea tot timpul aproape, am scris despre ea, am sperat pentru ea și m-am rugat să NU sufere. Pe 27 iulie a fost ziua ei. Ziua când altădată mânca tort și râdea alături de prieteni.

Sufletul meu e mai frumos pentru că am cunoscut-o, am pupat-o, am luat-o în brațe (de fapt ea m-a luat pentru că e înaltă…era înaltă) la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Nu mă las, nu mă dau bătută, am să lupt…cât am să pot… Din păcate nu mă simt bine. Mi s-au inflamat ganglionii și nu sunt operabili. Iar atâta timp cât boala a evoluat sub chimio nu știu ce să mai sper. Plus că nimeni nu-mi spune nimic, parcă le este frică să-mi vorbească. Luni vin iar la București. Nici doctorița nu știe ce să-mi facă, le-am încercat pe toate. Sper până luni să mai scap de dureri. Te pup…” Sunt cuvintele ei, scrise pe 3 iunie.

Adio, draga mea! O să-mi fie dor de veselia ta, de forța cu care luai moartea la mișto, de glumele tale și de dulcea ta vorbă moldovenească. Mai știi când erai în comă la spital și ai visat că erai la grătar cu Viorica din Clejani, și cântai, și dansai…? Mai știi ce râdeam împreună, la telefon, din cauza asta?

Mirela a murit luptând. A trăit cu metastazele ei, le-a acceptat, le-a suportat si s-a bătut cu cancerul folosind IUBIREA. Mirela a trăit prin iubire. Sper din totată inima să fii bine, acolo unde te afli acum. Dumnezeu să te odihnească în pace, scumpa mea!

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.