3.199

Pictorul de icoane

A fost odată ca niciodată un om rău, mic de înălțime și cam urât. El avea o icoană cu Mama Domnului, dar a aruncat-o la ghena de gunoi de la […]

A fost odată ca niciodată un om rău, mic de înălțime și cam urât. El avea o icoană cu Mama Domnului, dar a aruncat-o la ghena de gunoi de la el de la bloc și a plecat să bea o țuică. Andrei, un băiețel neastâmpărat, tocmai venise în vizită la bunicul lui. A văzut sclipind ceva printre mizerii. S-a dus repede să vadă ce e. Vai! Era o icoană. A luat-o cu mânuța lui, a spălat-o cu șampon de piersici, și a așezat-o în casă, pe perete.

Seara, înainte de culcare, s-a rugat așa: „Mama Domnului, te rog frumos, fă-mă nițel mai cuminte, că mă țin numai de boacăne toată ziua. Îmi supăr părinții care sunt triști din cauza mea.”

Și să vezi minune! Icoana a zâmbit ca la televizor, ziceai că e vie. Micul Iisus a râs ca un clopoțel și l-a salutat cu mânuța pe Andrei. Din seara aceea, băiețelul de șase ani a început să picteze icoane și nu și-a mai supărat părinții.

Andrei Cristian Mateescu

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.