3.887

Un test ADN care poate arunca în aer BOR

Apariţia în instanţă a lui Hayssam în data de 31 iulie va concentra energiile mass-media oferindu-i lui Daniel Ciobotea, patriarhul BOR, deocamdată, şansa de a se strecura din atenţia publică. […]

Apariţia în instanţă a lui Hayssam în data de 31 iulie va concentra energiile mass-media oferindu-i lui Daniel Ciobotea, patriarhul BOR, deocamdată, şansa de a se strecura din atenţia publică. Câteva zile atenţia presei a fost atrasă de recenta ieşire publică a fiicei lui Daniel Ciobotea, Steluta Vişan Ciobotea care susţine că este fiica sa nelegitimă, ceea ce se ştia şi până acum, însă femeia a decis să ceară testul ADN pentru a-şi proba afirmaţiile şi pentru a risipi o dată pentru totdeauna îndoielile.

Testul ADN al urmaşei lui Daniel Ciobotea poate desfiinţa legitimitatea alegerii capului BOR, cel care a ocupat scaunul patriarhal în urma controversatei dispariţii a fostului patriarh Teoctist, moment de la care se împlinesc în luna august fix şase ani. Şi patriarhul dinaintea lui Teoctist, coincidenţă sau nu, a fost îngropat exact la aceeaşi dată. Moartea suspectă a Patriarhului Teoctist, într-o zi de 30 iulie, nu a avut loc la o dată fără sens pentru Biserică. La 30 iulie 1925, Biserica Ortodoxă Română, ridicată la rangul de Patriarhie, a fost recunoscută prin Tomos-ul Patriarhului Ecumenic Vasile al III-lea. Înmormântarea sa a avut loc în aceeaşi zi, 3 august, cu înmormântarea precedentului Patriarh, Justinian Moisescu. Părintele Teoctist nu a avut parte nici măcar de rânduiala celor sfinte, după ce ancheta morţii sale a fost practic îngropată pe şest de autorităţi.

George Roncea, articol apărut in ziarul Curentul

Mai multe despre acest subiect fierbinte, cititi AICI

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.