3.035

Mariana, mâța neagră ca ceaunul

Andrei are o nouă prietenă. Se numește Mariana, e neagră ca noaptea, ca ceaunul ars, ca gândurile dintr-un drac. Nu aduce ghinion, stați liniștiți! E pufoasă și foarte jucăușă. De […]

Andrei are o nouă prietenă. Se numește Mariana, e neagră ca noaptea, ca ceaunul ars, ca gândurile dintr-un drac. Nu aduce ghinion, stați liniștiți! E pufoasă și foarte jucăușă. De la depărtare juri că-i liliac sau pipistrel. 

De cum a zărit-o, Berlioz, motanul înfumurat, a turbat și a luat-o la alergat prin toată curtea. Ea, mititica, s-a refugiat în căsuța păsărelelor construită în zarzăr. Nu-i așa că-i simpatică?

Muchinuța

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.