4.060

Oboseală de august

Amândoi, și băiatul și motanul sunt așa de obosiți! Andrei s-a jucat aseară până târziu, a sărit în piscină, s-a cocoțat prin copaci, a căzut și și-a zdrelit cotul (urlete: […]

Amândoi, și băiatul și motanul sunt așa de obosiți!

Andrei s-a jucat aseară până târziu, a sărit în piscină, s-a cocoțat prin copaci, a căzut și și-a zdrelit cotul (urlete: aaahaaa, îmi curge sângeeee!O să mooor?) apoi s-a răsturnat cu bicicleta într-un boschet de ciulini. (alte chirăte, de data asta i-au intrat țepi în piele).

Berlioz, motanul, a plecat pe la șase seara. Avea un gheșeft de amor cu o mâță intelectuală (stăpânul ei e pictor vestit). Pisicuța e cam gălbejită la moacă, dar cotoiului îi place cum miorlăie și cum merge pe țambrele gardului, elegantă și suplă ca o balerină.

Pe la 12 noaptea, o bătălie cumplită-n buruieni a sculat în picioare cartierul. Berlioz sărea în luptă pentru dama inimii lui. N-am înțeles de ce e așa de înflăcărat, căci „divaisul” iubirii a fost decupat de veterinar. O fi ceva mental?

Au venit încă doi cotoșmani de la o curte vecină și au vrut să-i ia „bucățica” rasată. Nu știu dacă motanul nostru a învins. Știu doar că e teribil de ostenit. Așa că l-am lăsat să doarmă. Și pe el și pe băiețel…Șșșșș. Vorbiți mai încet!

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Dana Fodor

Despre Dana Fodor

este o ziaristă absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu o experiență de 16 ani în presă. Și-a început activitatea ca reporter la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. Ulterior a fost angajata și colaboratoarea mai multor cotidiene și reviste centrale. A publicat poezii în Ziua Literară şi a participat la câteva întâlniri pe această temă, în cadrul cenaclului Euridice. În anul 2006 jurnalista a primit, împreună cu soţul și colegul ei, Răzvan Mateescu, premiul „Învingători pentru România” la Gala Premiilor „Ursus” pentru Jurnalism. A publicat până acum patru cărți: două pentru copii, una cu reportaje și alta cu poezii.