2.456

Confuzia maidanezilor din Pipera

Maidanezii din Pipera, cel puțin ăia pe care i-am întâlnit eu, ieri, în pădure, erau disperați, agitați, cu spume la bot. Ne-au alergat, lătrat, ne-au ajuns, au sărit la pedale, […]

Maidanezii din Pipera, cel puțin ăia pe care i-am întâlnit eu, ieri, în pădure, erau disperați, agitați, cu spume la bot. Ne-au alergat, lătrat, ne-au ajuns, au sărit la pedale, la picioare. Erau mulți, mari, fioroși. O haită de vreo șapte-opt, n-am stat să-i număr. În jur, pustiu, că duminica nu prea vezi talpă de om prin Pipera. Menajerele au liber, iar muncitorii de la șantiere, la fel. 

Eu eram singură cu Andrei, pe biciclete. I-am spus lui să se oprească (era să scriu „să OPRESCU” 🙂 și să stea lângă bicicletă. Să nu se sperie.

Ne-au înconjurat. Nu ne-am mișcat din loc. După ce și- au făcut numărul și au urlat la noi vreo cinci minute, timp în care am vrut să le fac o poză, dar nemernicul de telefon era într-o gentuță cu fermoarul blocat! M-am enervat, am început să mă răstesc la gentuță…

Atunci, câinii s-au potolit și s-au cărat, în gașcă. Am profitat de ocazie și am pedalat mai departe în pădure. Copilul s-a întors spre mine și mi-a zis așa: „Auzi, Muchițo? Să știi că ăștia au aflat că oamenii vor să-i omoare și d-aia ne-au atacat. Ne-au confundat.”

Într-adevăr, de când stăm noi în Pipera (și sunt vreo cinci ani) niciodată n-am văzut câini maidanezi atât de întărâtați și de agresivi. Oare ce se întâmplă? E adevărată că ei comunică și „au aflat” că semeni de-ai lor au fost uciși?

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.