3.398

Învinuiți oficial în cazul morții lui Ionuț Anghel

La trei săptămâni de la tragedia petrecută în Parcul Tei, Parchetul a transmis, într-un comunicat de presă, citarea primilor învinuiți în cazul morții lui Ionuț.  Biroul de informare publică şi […]

La trei săptămâni de la tragedia petrecută în Parcul Tei, Parchetul a transmis, într-un comunicat de presă, citarea primilor învinuiți în cazul morții lui Ionuț. 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus citarea reprezentanţilor legali ai Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, ai S.C. Tei Rezidenţial S.R.L. Bucureşti, precum şi a numitului Ciorăscu Constantin pentru a se prezenta la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea aducerii la cunoştinţă a învinuirii şi audierii în calitate de învinuiţi, în cauza având ca obiect decesul minorului A.I., în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Pentru garantarea dreptului la apărare a învinuiţilor, alte date (inclusiv momentul audierii) nu pot fi făcute publice la acest moment.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Conform Mediafax, reprezentanții ADP sector 2 susțin, după citarea lor la Parchet, că nu sunt responsabili de tragedia în care și-a pierdut viața copilul de patru ani. Într-un comunicat al ADP sector 2, semnat de Cristian Lemnaru, se arată că „Parchetul are dreptul să obțină informații de la toți cei care ar putea să furnizeze date relevante pentru elucidarea cazului. Administrația Domeniului Public, sector 2, se va prezenta la solicitarea parchetului ori de câte ori este necesar, pentru a oferi informații (…).”

Reamintim că terenul pe care a fost găsit Iounț Anghel este proprietatea S.C. Tei Rezidential SRL și nu era încercuit. Acesta nu se afla în administrarea ADP sector 2. Până acum singurele sancțiuni date în acest caz se rezumă la o amendă de 2000 de lei luată de proprietarul terenului și una de 500 de lei, dată paznicului de către polițiștii de la Secția 7.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.