3.169

S-a rupt un bulon!

„Un zgomot infernal au auzit martorii în jurul orei 5 dimineața, oră la care viața șoferilor care conduceau cele două autocare implicate în accident a încetat. Alături de ei încă […]

„Un zgomot infernal au auzit martorii în jurul orei 5 dimineața, oră la care viața șoferilor care conduceau cele două autocare implicate în accident a încetat. Alături de ei încă trei persoane se zbat între viață și moarte, iar încă 29 sunt rănite.”

Nu, nu este o preluare din cotidianul național Libertatea, pe care vrem s-o postăm pe site-ul nostru, ci o „minunată” exprimare a unui gazetar de la cel mai citit tabloid din țară.

Dincolo de regretabila tragedie care s-a produs, vrem doar să analizăm un pic ce a intenționat ziaristul să transmită publicului cititor. Așadar, lângă șoferii autocarelor, a căror viață a încetat la 5 dimineața, încă trei persoane „se zbat între viață și moarte, iar 29 sunt rănite”. Toți „se zbat” lângă șoferi?

Nu-mi explic ce-a fost în mintea nefericitului de redactor care a scris asemenea text. La sfârșitul știrii, acesta mai zice:

„Unul dintre pasagerii (normal că e cu doi I, pentru că sunt mai mulți! n. r. 😉 ) a rememorat clipele groazei: <<Șoferul a spus că s-a rupt un bulon, sau așa ceva, după care nu mai știu decât că am zburat peste trei scaune.>>”

Deci, în clipa fatidică a impactului, conducătorul auto a apucat să anunțe călătorii că „s-a rupt un bulon” (șurub mare de la roți), fiind absolut conștient de defecțiunea tehnică survenită. La rândul său, bietul pasager, a reușit, în tipul zborului, să numere cu precizie (fixă!) cele trei scaune peste care s-a avântat, fără voia lui.

Cazul ne duce cu gândul la celebrul clip de pe Youtube „S-a rupt un burlan.

EM

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.