4.452

Blestemul Ceaușeștilor lovește din nou: arhitecta Anca Petrescu a murit

Anca Petrescu, arhitecta care a proiectat Casa Poporului, a murit astăzi la Spitalul de Urgență Floreasca din București, după ce a zăcut o lună de zile, în comă, în urma […]

Anca Petrescu, arhitecta care a proiectat Casa Poporului, a murit astăzi la Spitalul de Urgență Floreasca din București, după ce a zăcut o lună de zile, în comă, în urma unui accident rutier. Informația a fost oferită pentru Mediafax de fostul ei coleg de partid din PRM, Marius Marinescu.

Anca Petrescu a suferit de pe urma unui accident rutier petrecut în județul Timiș la sfârșitul lunii septembrie 2013. Avea 64 de ani. Dumnezeu s-o odihnească!

Despre Anca Petrescu s-a crezut mult timp că a fost rudă cu Elena Petrescu-Ceaușescu, dar ulterior s-a dovedit că între cele două nu a fost vorba de nicio legătură.

De-a lungul celor 20 de ani de la căderea comunismului, mai multe persoane care au fost în apropierea Ceaușeștilor au suferit morți suspecte. Printre aceștia se numără: pilotul Vasile Măluțan, prăbușit cu avionul în timp ce stropea vița-de-vie la Fundulea, generalul Ion Bunoaică, fost șef al Trupelor de Securitate Timișoara, prăbușit și el cu elicopterul, generalul Ștefan Gușă, fostul șef al Statului Major, și generalul de armată Nicolae Militaru, ambii morți din cauza unui cancer galopant, generalul Dumitru Puiu, fostul comandant al Aeroportului Otopeni, găsit mort pe stradă în Timișoara în 1990, generalul Nicolae Doicaru, șeful Direcției de Informații Externe, împușcat „din greșeală” la o partidă de vânătoare din 1992, etc.

Răzvan Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.