10.462

Geo Costiniu, actorul din „Septembrie” a murit în… noiembrie

Tristețe în lumea teatrului și filmului din România. Actorul Geo Costiniu a murit, ieri seară, la vârsta de 63 de ani. S-a născut pe 23 aprilie 1950 în București și […]

Tristețe în lumea teatrului și filmului din România. Actorul Geo Costiniu a murit, ieri seară, la vârsta de 63 de ani.

S-a născut pe 23 aprilie 1950 în București și a absolvit Insitutul de Artă Teatrală și Cinematografică. A debutat în 1974, ca actor, la Teatrul Giulești. Ultima piesă în care a jucat a fost „Marchizul de Sade”.

În piesele de teatru, a avut roluri importante în „Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu și „Patima Roșie” de M. Sorbu.

Se pare că Geo Costiniu, care ducea o viață discretă în cartierul bucureștean Ghencea, ar fi avut probleme cu alcoolul care i-a agravat starea de sănătate.

Era supranumit Alain Delon al României și considerat de foarte mulți admiratori ai săi cel mai frumos bărbat din țară.

A jucat în numeroase filme „Astept provincia” (1995) , Neinvinsa-i dragostea (1993),
Patul conjugal (1993) –Capul de ratoi (1992), Intamplari cu Alexandra (1989), De ce are vulpea coada? (1988),
Niste baieti grozavi (1987) , Un oaspete la cina (1987), Ora zero (1979), Ciocolata cu alune (1978) Nemuritorii (1974), Parasutistii (1972). Geo Costiniu a fost și protagonistul filmului „Septembrie” (1978), unde a făcut o pereche minunată cu Anda Onesa.

Când locuiam în Ghencea, în 2007, ne întâlneam adesea pe stradă. El își plimba câinele, singur. Era foarte slab, dar la fel de frumos ca în tinerețe. Vorbea cu toată lumea, era cunoscut de toți buticarii din zonă și iubit. Ne opream să discutăm și fredonam cântecul din filmul Septembrie. El pleca ochii în jos, trist, și zicea:

„S-a dus de mult septembrie ăla…” Apoi își lua cățelul și pleca.

Dumnezeu să-l odihnească!

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.