6.461

Cine a ucis-o pe Diana Gabriela Damian?

Pasionatã de mãsti si icoane pe sticlã, Diana Gabriela Damian s-a remarcat la numeroase concursuri nationale, unde a obtinut premiul I. Cu toate acestea, ea si-a dorit foarte mult sã […]

Pasionatã de mãsti si icoane pe sticlã, Diana Gabriela Damian s-a remarcat la numeroase concursuri nationale, unde a obtinut premiul I. Cu toate acestea, ea si-a dorit foarte mult sã urmeze Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicinã Veterinarã din Bucuresti. Si-a împlinit visul, dar dupã numai câteva sãptãmâni de la începerea anului scolar un sofer imprudent i l-a spulberat, chiar pe trecerea de pietoni. Timp de aproape douã sãptãmâni, Diana a fost tinutã în viatã de aparate. Sâmbãtã seara, ea a pierdut lupta cu viata. La aflarea tragicei vesti, toti cei care au cunoscut-o au avut un soc. “Si s-a mai dus un înger… De ce tocmai EA?”, este unul dintre sutele de mesaje postate pe pagina ei de Facebook. Diana era cunoscutã de bârlãdeni si pentru rubrica “Inventii”, pe care o realiza în cadrul emisiunii “Matinal” la postul local de televiziune EST 1.

A lãsat multã durere în urmã

“Ai vrut sã scrii o carte, pe care sã o publici, însã nu ai reusit sã mai ajungi pânã la acel moment. Dar îmi doresc sã cred cã, de acolo de sus, ne vei inspira. Ai grijã de familia ta si de cine crezi cã ti-au fost cu adevãrat prieteni, ocroteste-i! Îti spun «la reverere, prietenã dragã!» Îmi doresc sã cred cã acum esti într-o lume mai bunã…”, este un alt mesaj postat pe pagina de Facebook a Dianei. Familia si toti cei care au cunoscut-o au sperat pânã în ultima clipã la o minune. Din pãcate, la sfârsitul sãptãmânii trecute, ea a trecut la cele vesnice. În urma ei a lãsat o durere nemãrginitã. “Nu pot sã cred… A fost o persoanã extraordinarã si ca elevã si ca om. Din clasa a IX-a si pânã la sfârsitul semestrului în clasa a XII-a, când a intrat în febra Bacalaureatului, a fost înscrisã la Cercul «Sã redãm traditia», de la Liceul Teoretic «Mihai Eminescu». O tânãrã deosebit de talentatã. A câstigat numeroase premii I la concursurile nationale, indiferent cã era vorba de mãsti sau icoane pe sticlã. Si nu vorbesc ca sã ma aflu în treabã. Rezultatele obtinute de ea sunt evidente. Ultima participare a fost la Concursul National de Mãsti, de la Vaslui, unde a obtinut locul I. Sã stiti cã si sora ei îmbrãtiseazã aceeasi pasiune. E la fel de talentatã. Sunt pur si simplu socat, nu mai am cuvinte. Dumnezeu sã o odihneascã în pace!”, ne-a declarat mesterul popular Dan Horgan, coordonatorul Cercului “Sã redãm traditia”. Cu mult drag si-o amintesc pe Diana si fostii colegi de la postul local de televiziune Est 1, acolo unde realiza rubrica “Inventii”, în cadrul emisunii “Matinal”. “Era o fatã cu mult bun simt, mereu veselã. Punea suflet în ceea ce face si drept dovadã bãietii de la «Tehnic» nu aveau prea multe bãtãi de cap la înregistrãri. De asemenea, nu-i lipsea nici simtul umorului atunci când colegii îi strecurau alte texte pe prompter. Ne vom aduce mereu aminte cu drag de ea. Un suflet curat, deosebit. Dumnezeu sã o odihneascã în pace!”, ne-a precizat cu tristete Cristina Rãdulescu, manager EST 1 TV.

Lovitã pe trecerea de pietoni

Am încercat sã aflãm mai multe amãnunte despre accidentul rutier în care a fost implicatã Diana Gabriela Damian pe data de 26 noiembrie a.c., însã nu am avut succes. Purtãtorul de cuvânt al Brigãzii Rutiere Bucuresti nu ne-a putut furniza nicio informatie, sub pretextul cã jurnalistilor din provincie le trebuie acreditare. “Dacã nu aveti acreditare nu vã pot oferi informatii. Puteti trimite pe e-mail o solicitare si în câteva zile o sã primiti rãspuns”, a declarat Andrei Hudãu, purtãtor de cuvânt în cadrul Brigãzii Rutiere Bucuresti. Am încercat sã aflãm de la prietenii si cunoscutii Dianei ce s-a întâmplat în ziua respectivã, însã fiecare are o altã variantã. Unii sustin cã accidentul ar fi avut loc pe o trecere de pietoni în fata cãminului unde era cazatã, altii spun cã în fata Facultãtii Româno-Americane. E cert, însã, cã Diana avea cãstile pe urechi în acel moment si nu a auzit motorul turat de la autoturismul care se apropia cu vitezã. Un alt aspect ciudat este cã nicio camerã video amplasatã în zonã nu a surprins accidentul. Existã în schimb un martor care ar fi vãzut totul. În urma impactului, Diana ar fi fost aruncatã într-o baltã, iar cetãteanul respectiv s-a dus repede lângã ea si i-ar fi ridicat capul pânã la sosirea echipajului medical.

Potrivit unor surse, autoturismul care a lovit-o e un Hyundai de culoare neagrã. La volanul bolidului se afla un tânãr în vârstã de 20 de ani. Ca o ciudãtenie, accidentul nu a fost mediatizat. Multi cred cã totul a fost trecut sub tãcere pentru cã soferul ar avea o situatie materialã foarte bunã. Diana a fost transportatã la spital în stare criticã. Pentru a rezista la dureri, medicii i-au indus starea de comã. Si-a revenit la un moment dat, însã nu pentru mult timp. Starea de sãnãtate s-a înrãutãtit brusc, iar la sfârsitul sãptãmânii trecute Diana a pierdut lupta cu viata. Dumnezeu sã o odihneascã în pace!

(Articol preluat din Vremea Nouă– Bârlad

Vă recomandăm să citiți și comentariile acestea de AICI.

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.