2.758

Ridicările auto, ilegale în București!

Sumele de bani plătite de șoferii ale căror mașini au fost ridicate de pe raza sectoarelor 4 și 6 vor putea fi recuperate de către aceștia, grație unei hotărâri definitive […]

Sumele de bani plătite de șoferii ale căror mașini au fost ridicate de pe raza sectoarelor 4 și 6 vor putea fi recuperate de către aceștia, grație unei hotărâri definitive și irevocabile obțiunte la începutul acestei săptămâni de avocatul Gheorghe Piperea.

Conform revistei Capital, o hotărâre definitivă și irevocabilă, emisă la începutul acestei săptămâni de curtea de Apel București, trimite în ilegalitate ridicarea mașinilor parcate în locuri nepermise, în sectoarele 4 și 6 ale Capitalei. Mai mult, avocatul Gheorghe Piperea, citat de aceeași sursă, spune că: „Spre deosebire de chestiunea clauzelor abuzive, de exemplu Legea Contenciosului Administrativ, reglementează în mod expres situația în care un anumit act a fost declarat ilegal. În această situație, respectivele prevederi, încetează automat să-și mai facă efectul.”

Numai anul trecut, firmele care se ocupă cu ridicarea mașinilor parcate ilegal au încasat aproximativ 5 milioane de euro.

La începutul anului 2012, deputatul social democrat Florentin Gust Băloșin a depus la Camera Deputaților un proiect privind reglementarea ridicărilor abuzive a autoturismelor parcate „ilegal”. Proiectul urma să deranjeze foarte multe afaceri de acest gen, întrucât el prevedea ca ridicările de mașini să fie făcute numai de către primării, iar ridicarea abuzivă să înceteze. Această încercare de reglementare însă, cât și acțiunile unor avocați, care au obținut anularea amenzilor pentru clienții lor, nu au dus la rezolvarea problemei generale, cum se întâmplă, de această dată, când avocatul Piperea a contestat chiar legalitatea unor hotărâri de Consiliu Local, fapt care generalizează efectele deciziei.

Bravo lui! Așadar, dragi șoferi care v-ați văzut autoturismele, plătite cu greu, săltate de hingherii de mașini, dați fuga să vă recuperați banii încasați ILEGAL!

Răzvan Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.