3.275

Acceptă și mergi mai departe!

Anul acesta, prietenii mei din Deva reiau șirul evenimentelor organizate în spațiul public, acțiuni prin care își propun să-i premieze pe oamenii frumoși, valoroși, care ne dau motive să-i privim […]

Anul acesta, prietenii mei din Deva reiau șirul evenimentelor organizate în spațiul public, acțiuni prin care își propun să-i premieze pe oamenii frumoși, valoroși, care ne dau motive să-i privim cu mândrie, respect și dragoste. 

Dan Raican

Pentru sâmbătă, 11 ianuarie 2014, premiantul va fi domnul maior, inginer, Dan Răican. Multe sunt meritele acestui om, dar unul singur este încununarea tuturor celorlalte – puterea de a-și ajuta semenii. Dan Răican se luptă de ani de zile cu probleme de sănătate, suferă de Parkinson, dar asta nu l-a făcut să capituleze, ci dimpotrivă. Fără să se plângă, fără să ceară milă face tot ce poate pentru a-i ajuta pe ceilalți. Aveți ocazia să-l cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți o parte dintre cei care-i vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori, venind sâmbătă, la ora 11.00, în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Te poți simți singur, deznădăjduit abătut, trist, dar niciodată învins. Poți pierde, poți greși, poți suferi, dar nu te gândi să abandonezi. Amintește-ți, atunci când e nevoie, că ești puternic, că sunt lucruri pe care nimeni nu le poate face mai bine decât tine. Privește viața cu ochi de învingător. Acceptă ce e de acceptat și mergi mai departe. Strânge din dinți, spune copacului de lângă tine ce te doare, învață de la el să rămâi în picioare și…întoarce-te. Înapoi, la viață.

În present Dan Răican este pensionar din 2003. Este fondatorul și presedintele Asociației Antiparkinson înființată în 2006 și suferă de boala Parkinson din anul 1999.

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.