5.833

Vreau să slăbesc!

În timpul gravidității am luat doar zece kilograme în plus. Aveam 78 de kilograme când l-am născut pe Andrei. In aceeași zi m-am cântărit, nu m-am putut abține!, pe un […]

În timpul gravidității am luat doar zece kilograme în plus. Aveam 78 de kilograme când l-am născut pe Andrei. In aceeași zi m-am cântărit, nu m-am putut abține!, pe un cântar din acela vechi. Era pe holul maternității. Hm, 73 de kile. Scăpasem de cinci: lichidul amniotic, bebelușul vieții mele, placenta și firește, sângele…

„Ești o norocosă, Dano, eu am ajuns la 90 de kile!, mi-a mărturisit o prietenă de aceeași înălțime ca și mine, dar nițel mai tinerică. Eu aveam pe atunci 36 de ani.

„Am de dat jos multe șunci!”, mi-am zis, cam îngrijorată.

În timpul alăptării însă, nu puteam să mă apuc de vreo cură de slăbire, nu eram inconștientă și nici lipsită de orice simț al răspunderii. Dar, după ce am terminat cu alăptatul, m-am gândit serios la silueta mea, care, vă spun sincer, nu arăta bine deloc. La 1.60 aveam 67 de kilograme și semănam cu o Matrioșkă roșie-n obraji, dodoloață și veselă. Mânuțe mici și pufoase, grăsune, de picioare nici nu vă mai zic, că mi se face rău…

Am căutat disperată o rețetă care să mi se potrivească. Am găsit, dar nu era pentru mine, pentru felul meu de femeie: energică, agitată, mereu făcând câte trei lucruri de-odată, care doarme puțin și poftește la alimente sărate (caju, alune fistic, nuci), pateuri cu ciuperci, saleuri, salam uscat crud, măsline din alea gigant (care îngrașă teribil!) și ciocolată cu mentă. N-am găsit.

Între timp am slăbit din alte motive, dar de halit tot halesc tot felul de minuni, care, în combinație, sunt bombe pentru sănătatea mea. Acum aș vrea să mai arunc de pe mine vreo șase-șapte kile (am 60 și nu-mi convine cum arăt!) și să nu mai am mânuțe de păpușă senilă, cu gropițe la cot!

Recent, am descoperit-o pe dr. Gabriela Man și rețetele ei incredibile care ajută la slăbit și la menținerea unei greutăți perfecte. Cartea ei, „Slăbeși mâncând” apărută la editura Polirom, spune tot și ne învață, pas cu pas, ce trebuie să mâncăm ca să rămânem suple și sănătoase. Citiți-o și nu veți regeta! Vă anunț eu cât am slăbit.

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.