4.525

Mirela a învățat să moară

Azi m-am întâlnit cu o jumătate din sufletul Mirelei, leoaica, fata care s-a luptat cu un nemernic de cancer mai mulți ani. L-a înfruntat, Mirela, i-a râs în față, l-a […]

Azi m-am întâlnit cu o jumătate din sufletul Mirelei, leoaica, fata care s-a luptat cu un nemernic de cancer mai mulți ani. L-a înfruntat, Mirela, i-a râs în față, l-a ocolit, l-a păcălit, a dansat cu el, chiar l-a sărutat pe frunte… Dar cancerul, tot cancer. A prins-o și nu i-a mai dat drumul. I-a plăcut fata și a luat-o… 

M-am întâlnit cu o fărâmă din Mirela, cu mama, cu sora ei, Alice, și cu soțul ei, Adrian. Erau la Institutul Oncologic București, clădirea aia care doare, chiar dacă e din cărămidă și ciment și oțel. Care îți ia aerul și-ți pune gheara-n beregată.

Oamenii au vrut să-mi lase ceva de la Mirela. Și mi-au lăsat…

N-am putut sta mai mult cu ei. Treburile mă chemau în altă parte. Dar, la plecare, când ne-am îmbrățișat, am simțit că Mirela era acolo.

De fapt, ea n-a plecat niciodată.

D.F.M.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.