4.595

Vine Suleyman Magnificul!

-Getoo, auziși, fată, hăi?, zbiară ca o trompetă o voce din spatele meu. -Ce?, răspunse o alta, la fel. -Vine Magnificu` dă 8 Martie! – Pă bune? Și putem să-l […]

-Getoo, auziși, fată, hăi?, zbiară ca o trompetă o voce din spatele meu.

-Ce?, răspunse o alta, la fel.

-Vine Magnificu` dă 8 Martie!

– Pă bune? Și putem să-l vedem și noi? Dumnezeule, e adevărat? Mi-e rău!

-Ho, nu te-ambala, că iar ți să urcă tensiunea! Uite, colea, scrie la ziar…

Mă-ntorc să văd cine urlă în halul ăla, salivam de curiozitate! Două cucoane vopsite, trecute binișor de 45 de ani tremurau, efectiv!, de plăcere și emoție. Roșii în obrajii lucioși, tunse scurt, cu „boldeancă”, făcute permanent-oaie. Le-am privit scurt. În ochi aveau lacrimi sincere, de fericire!

Geta udase ziarul în palmele mari, muncite, cu degete groase și unghii bombate, date cu o ojă enervantă, dusă de-o săptămână.

Oare cine-i Magnificu`? M-am întrebat și eu, ca proasta-n târgul de vechituri. Vreun manelist vestit? Un magician? Habar n-aveam! Asta e. Sunt o incultă! Am și lipsuri.

Dar, printre frâne și opriri în stații, am înțeles și eu despre cine era vorba în propoziție. Magnificul este Suleyman! Ăla din film! Adică un domn turc, actor vestit, care joacă într-un serial absolut senzațional, apreciat de milioane și milioane de femei de pe tot globul. M-am simțit prost, pentru că n-am văzut nici măcar trei secunde din el. Din film adică. Și nici n-am să văd.

Am ciulit din nou urechea, pentru că Getuța citea cu vocea tare, pe silabe și fără pic de intonație (Ce cârcotașă mai sunt și eu uneori! Vreau intonație în autobuz!). Cică Halit Ergenc, adică Magnificul, le va face o mare surpriză fanelor sale, de ziua Femeii, când va sosi la București.

-Ăăăău! Da` vine și cu nevastă-sa?, o întrerupe dezamăgită cealaltă fană.

-Și ce dacă vine? Nu-mi dă și mie un autograf?

-Îți dă pă dracu! Nu citiși, soro, cât costă numa ca să te lase pă lângă el? Ia auzi: „Suleyman va încasa 150 de mii ieuro pentru această scurtă vizită. Actorul din Suleyman Magnificul și soția sa vor lua parte, printre altele, la o recepție selectă, cu circuit închis, la care sunt invitate doar 200 de persoane…” Crezi că te primește pă tine, că ești Geta din Dobroești? Dacă află Naie, îți dă doi pumni în cap ș`-un șut în cur, dă o să visezi la spitalu` dă neurologie numa magnifici pă cai albi! Auzi la ea!

-Dacă-i fac niște sarailii la tavă, îmi dă voie să mă duc și pă Lună, în pielea goală! Nu-l cunoști pă Naie!

M-am ridicat, trebuia să cobor la prima. Dar aș mai fi stat. Erau simpatice! Păreau două cloști grăsane, care se ceartă pe o jumătate de râmă decedată.

Dar le-am lăsat în treaba lor și m-am dat jos. Afară era soare și, nu știu de ce, m-am înveselit brusc. Am avut și de ce. Păi nu vine Magnificul? Viața e frumoasă.

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.