5.459

Bătaie cu Ponta și cu Omul Păianjen, în parc

Băiețelul meu, Andrei, a fost zilele trecut în parc cu prietenii lui, Robert și Matei. Au fost însoțiți de bunicul lor. L-am lăsat singur, pentru că a zis el: „Muchinuțo, […]

Băiețelul meu, Andrei, a fost zilele trecut în parc cu prietenii lui, Robert și Matei. Au fost însoțiți de bunicul lor. L-am lăsat singur, pentru că a zis el: „Muchinuțo, sunt mare acum, o să împlinesc șapte ani…!”

Așa că, nu l-am mai urmărit ca o ursoaică tembelă, gata să muște orice l-ar atinge.

Și a stat el o oră, a stat două. Nu mai venea. M-am cam îngrijorat, dar n-am zis nimic. Pe la opt seara au apărut. Toți trei roșii la față, nervoși, agitați.

-Ce-aveți, mă? N-a fost bine în parc?, i-am întrebat.

-Ba da, da` ne-am bătut cu Omu` Băianjen și cu Ponta!, zice Robert care are trei ani și ceva.

-Unde era Ponta? Care Ponta?, zic.

-Ponta ăla negru și ulâtu…Și Era și Omu` Băianjen, explică piciul.

-Ba nuuu!, sare  Matei revoltat. Tu i-ai tras un pumn în cap lu` Ponta, pentru că învârtea învârtitoarea ca o babă…Și Ponta ne-a urmărit. Am mers la biluțe, apoi.

-Am bătut bine, buuum!, întărește piticul Robert, ridicând un pumn grăsun în sus.

-Greșit! Ăla negru i-a zis lui Robert: Mă, tu ești Ponta? Ponta sunt eu! Și erau gata-gata să se încaiere, dar i-am despărțit eu, îmi traduce fiul meu, foarte mândru de fapta lui.

După mai multe discuții, când cu Robert, când cu Andrei, când cu Matei, am înțeles asta: Ponta din parc era un băiețel negru și rău, de șapte ani (o doamnă l-a certat pentru că răcnea ca Tarzan și arunca cu nisip în copii). Ăsta era prieten la cataramă cu Omul Păianjen și împreună atacau puștii care se jucau frumos, le furau mașinuțele și îi făceau să plângă. Punct. N-am priceput însă de ce se dădea drept Ponta. Dar ce știu eu? Oricum am început să înțeleg din ce în ce mai puține lucuri.

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.