4.811

Arată-mi ce palmă ai, ca să-ți zic cine ești!

Chiromanția, arta care se ocupă cu studiul amprentei astrale de pe mîna omului, a fost mult timp discreditată de șarlatani și escroci, care au văzut prin ea o modalitate rapidă […]

Chiromanția, arta care se ocupă cu studiul amprentei astrale de pe mîna omului, a fost mult timp discreditată de șarlatani și escroci, care au văzut prin ea o modalitate rapidă și eficientă de îmbogățire.

Se spune că sufletul și destinul omului se află „înscrise” în mîna lui, mai precis în palmă. Ea este simbolul pe care natura ni l-a oferit spre descifrare. Cică în mîna stîngă se află întipărit destinul, iar în cea dreaptă se găsește posibilitatea de a-l modifica.

Parapsihologii apreciază că nu există fatalitate în ceea ce indică liniile palmei sau direcțiile naturale aflate în horoscopul personal și că importantă este voința cu care este înzestrat individul. Așa o fi! Habar n-am.
Adevăratul chiromant nu se înșală niciodată cînd analizează mîna unui client.
Se spune că o mînă meticulos îngrijită poate ascunde un caracter vulgar, în timp ce una plină de bătături poate „vorbi” multe despre un om care își cîștigă pîinea cinstit și muncește de-i sar capacele. Mâna este cea mai simplă carte de vizită a unui individ.

Se zice că atunci cînd brațul este bine proporționat, acesta aparține unui om echilibrat. Dacă mîna este prea scurtă, ea poate fi a unui om rău. Mîna lungă aparține omului chițibușar sau maniac. Dacă mîna unei femei este prea subțire, se spune că aceasta va întîmpina greutăți la naștere.

Mîna, care la capătul brațului întins atinge genunchiul, aparține unui caracter de om bătăios și autoritar. (Probabil în categoria asta intră hamalii și toți cei care au cărat greutăți la viața lor și li s-au lungit mîinile).

Dacă un om are mîini mari, în raport cu corpul, este semnul că respectivul este abil și viclean. Cel ce posedă degete scurte și groase, se spune că este leneș, neglijent și ușuratic. O mînă bine articulată și cărnoasă indică viață lungă, iar dacă este scobită și prost articulată, aparține unui om cu zile puține. O mînă lungă, subțire și îngustă arată un caracter mizantrop, egoist, dar și autoritar. Zgîrciții și palavragii au, de regulă, mîini scurte și subțiri. Cu cît sunt mai scurte și mai subțiri, cu atît sunt ei mai chitroși. Indivizii ciudați au mîinile deformate, prost făcute.

Oamenii care se vor bucura în viață de succese importante în domeniul financiar au mîinile bombate. O mînă blîndă, palidă, de culoarea brun- închis este a oamenilor perfizi, iar o mînă rece și netedă, impasibilă, arată egoism și insensibilitate. Indivizii cruzi, neiertători au, de obicei, mîini albe, care nu se înroșesc la frig. O mînă suplă, puțin ridată, indică grație, bunăvoință, bunătate. Oamenii violenți au mîinile dure și ridate. Cei ce au degetele bine proporționate sînt oameni buni, iar dacă degetele sînt scurte și subțiri arată tendință spre nebunie și înclinație pentru excentricitate.
Degetele cu spații între ele sînt ale oamenilor egoiști, dar și inteligenți, care au încredere în ei înșiși.
Cineva care posedă degete strînse unele de celelalte este un om discret și judecat. Cînd degetele unui om sînt puțin îndoite spre spatele palmei, acesta este un om viclean. Cei care au degetele apropiate la bază sînt economi. E clar! Nimic nu le curge printre degete. Nici măcar apa.
O mînă al cărei deget arătător este egal cu inelarul arată aptitudini pentru joc. Dacă arătătorul este ceva mai lung decît inelarul, indică șansă materială, iar dacă este mai scurt decît acesta, omul respectiv se va bucura de succes intelectual, dar nu și material.

Răzvan MATEESCU

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.