Clătite durdulii a la Muchinuța

De câteva zile, băieții mei mă tot bat la cap să le fac clătite. -Hai, Muchinuțo, că tot ne-ai înnebunit cu dulceața aia a ta de vișine din Vișinescu, bagă […]

clatite 1 003

De câteva zile, băieții mei mă tot bat la cap să le fac clătite.clatite 1 014clatite 1 005clatite 1 001

-Hai, Muchinuțo, că tot ne-ai înnebunit cu dulceața aia a ta de vișine din Vișinescu, bagă și niște clătite pe măsură!

Și azi, am avut sau n-am avut chef și chemare lirică, m-am apucat să le concep.
Așaaaa.

Fiți atenți: am aruncat într-un lighean de plastic o mână de făină (nu știu exact cât, cred că vreo 250 de grame). Si apă, daaa, uitasem!!!

Peste asta am înecat un ou, am pus oleacă de zahăr și un strop de sare și am amestecat cu un tel.

Dă-i, dă-i, dă-i, până s-a făcut ca o smântână, așa.clatite 1 018clatite 1 015

După asta, am ras un pic de coajă de lămâie, am pus o unghie de unt (sau Delma) și am presărat zahăr vanilat, dar numai de la Dr. Oetker. (N-am reclamă la ei, stați liniștiți, dar pliculețele alea cu vanilie sunt cele mai bune și mai apropiate de …adevăr).

Până m-am dus la primăria din Voluntari, cu niște gheșefturi, compoziția a stat cuminte la rece. Cam două ore.

După ce m-am întors, m-am apucat de treabă. Țac-pac, bum, fleoșc. Gata. Au ieșit niște clătitoaie a la Muchinuța (le fac mai durdulii, să simt când mușc!) și… s-a dus dracului cura mea de slăbire. Adio!

Am balotat vreo două bucăți, una cu dulceață de cireșe amare și alta cu dulceață de vișine, fără conservanți, făcute tot de mine.

Oi, Doamne!

Acum, când vă scriu, sunt rotunjoară și frământată de adânci frustrări,

remușcări și sentimente cumplite de vinovăție, care înseamnă cam același lucru… Îmi dau și lăcrămile, parol!

Iar am încălcat regulile regimului de slăbit. Dar doar azi. Promit. Că de mâine…

Danclatite 7a Fodor Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.