4.318

Dulceață de vișine din Vișinescu

Am un vișin superb în grădină. E micuț, dar grăsuț. I-am pus numele Vișinescu Marian. Anul ăsta s-a umplut de fructe. Așa că le-am strâns, ieri, pe toate și m-am apucat […]

Am un vișin superb în grădină. E micuț, dar grăsuț. I-am pus numele Vișinescu Marian. Anul ăsta s-a umplut de fructe. Așa că le-am strâns, ieri, pe toate și m-am apucat de dulceață. Știu că vă pricepeți și voi la așa ceva, dar o să vă povestesc mai jos cum am făcut eu.

De ce avem nevoie?

– 2 kilograme de vişine, fără sâmburi Razvan visine 002
– 1 kilogram de zahăr
– 1 linguriţă zeamă de lămâie
– puțină scorțișoară
– un plic cu zahăr vanilat

Cum facem?

Alegem vişine sănătoase, frumoase, cu obrajii grăsulii. Le spălăm, le scoatem sâmburii, (eu i-am scos cu mâna).
Punem fructele într-un vas şi le acoperim cu zahăr. Unii zic că toată compoziția asta trebuie lăsată o noapte întreagă, ca să se topească zahărul ăla și să se împrietenească gusturile și aromele. Eu le-am lăsat câteva ore, cât m-am dus până la Metro să cumpăr oarece.
Când m-am întors, am pus vișinele pe foc într-un wok în care fac numai dulceață. Am amestecat din când în când, că m-am tot fâțâit prin casă, aveam și alte treburi.

N-am scos siropul din ele (unii dintre voi știu că-l scoateți), și le-am poftit să fiarbă la foc potrivit, timp de o oră.
După ce-a trecut timpul ăsta, am luat wok-ul de pe foc şi l-am lăsat la răcit vreo 20 de minute. Dulceața am răsturnat-o în niște borcane, pe care le-am întors cu fundul în sus. Știți cum a ieșit? O minune! Fără conservanțil! Mâine organizez și clătite.

Muchinuța

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.