6.679

Sfaturi din bătrâni: Cum să ne alegem soțul sau soția

Ne-am îndrăgostit? Nimic mai plăcut! E bine să știm, însă, ce „citim” în fizionomia persoanei alese. Să-i ascultăm pe bunicii și străbunicii noștri și să vedem cam ce credeau ei […]

Ne-am îndrăgostit? Nimic mai plăcut! E bine să știm, însă, ce „citim” în fizionomia persoanei alese. Să-i ascultăm pe bunicii și străbunicii noștri și să vedem cam ce credeau ei pe vremea lor. Mituri? Legende? Idei preconcepute? Nu trebuie să facem întocmai, dar mi se pare foarte interesant (și bizar pe alocuri!) modul lor de a gândi.

Dacă iubita are fruntea ridată, acesta este un semn al unui spirit chibzuit, puțin melancolic. Dacă ridurile sunt în exces, ne aflăm în fața unui om lipsit de sânge rece și de stăpânire în fața impresiilor puternice. Dacă ridurile urcă, ele indică un spirit vesel. Obrazul tânăr al unei femei, obraz pe care râsul aduce o ramificație de linii în colțul ochilor, semnifică moderație în relațiile sentimentale. Dacă pe frunte, persoana respectivă are întipărită o linie verticală, ea demonstrează atenție și prudență.
Violența sau spiritul țâfnos (de mahalagioaică, de țață) este demascat de ridurile din jurul gurii.
Trebuie să fiți atenți la aceste „semne” atunci când vă alegeți partenerul de viață, deoarece ele prevestesc ploi și furtuni pe cerul iubirii voastre.


Dacă ridurile sunt situate în jurul nasului, ele semnifică la fete, ironie, iar la băieți, meschinărie. Culoarea tenului, ca rezultantă a circulației sângelui, corespunde unor anumite stări sufletești. Cei care, la un moment de furie, pălesc, sunt oameni ranchiunoși și cu un caracter ascuns. Fetele, care se schimbă deseori la față, dovedesc franchețe și sensibilitate. Cele care roșesc în fața unui bărbat care le abordează, dovedesc pudoare, dar și aprobare. Colorația vie a feței se găsește la cei sinceri, iar cea foarte vie, la oamenii nerăbdători.
Tenul gălbui aparține persoanelor invidioase, cu excepția celor ce suferă de vreo boală (hepatită epidemică, icter, ciroză, Doamne Ferește!).

Tot referitor la fizionomia unui om putem spune că la femei, un nas regulat arată bunăvoință, dacă este puțin proeminent înseamnă chibzuință, gura fermă, cu buze puțin cărnoase, indică bunătate și senzualitate, iar bărbia bine conturată este un semn al voinței și al blândeții.
Dacă ochii sunt bine desenați, femeia este plină de solicitudine. Cică sprâncenele arcuite arată franchețe, ca și urechile proporționate, șoldurile largi, gâtul rotund sau ceafa puțin grăsuță. Adică ne putem încrede în 80% dintre femei, că mai toate sunt așa…

La bărbați, nasul puternic, separat de frunte printr-o gropiță imperceptibilă, semnifică noblețe. Un unghi facial deschis indică inteligență, ca și fruntea înaltă fără exces, gura bine tivită și pletele netede, fără a fi aspre.
Aveți în față un om cinstit, dacă el are părul castaniu și ochii de culoare cenușie. Atenție! Luați seamă dacă cel cu care dialogați nu vă privește direct în față! E șurlă! Minte!
Fiți cu ochii-n patru și la cei care vorbesc despre amor dar au sprâncenele în arc circumflex. Sunt nesinceri. Cei care au nasul subțiat la rădăcină, corneea ochilor ușor gălbuie, obrajii moi, își îndoaie spatele sau au mâna stângă puțin mai mare decât cea dreaptă (puneți-i să întindă brațele, ca probă!) sunt bolnavi de gelozie. Feriți-vă de aceștia!
Tot același caracter îl au și cei și cei care au gura mică, caninii pronunțați și picioarele strâmbe.

de Răzvan MATEESCU

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.