5.012

Omletă românească pentru prieteni

Pentru că tot se laudă nevastă-mea peste tot că ea gătește de mama focului toată ziua, m-am gândit să-i fac în ciudă și am realizat un fel de omletă nervoasă, […]

Pentru că tot se laudă nevastă-mea peste tot că ea gătește de mama focului toată ziua, m-am gândit să-i fac în ciudă și am realizat un fel de omletă nervoasă, pe cât de țărănească și colorată, pe atât de ușor de făcut și sățioasă. Atenție, îngrașă, arde beregata, dar e salvatoare atunci când îți vine cineva flămând în vizită și n-ai ce să-i dai să mănânce!

Avem nevoie de următoarele ingrediente:
-o tigaie
-2 linguri de ulei (puteți să folosiți și de măsline, eu am pus de floarea-soarelui)

www.artizanescu.ro

www.artizanescu.ro

-5 ouă sănătoase
-1 ceapă mare
-2 ardei grași
-3 roșii
-100 de grame de slănină afumată
-100 de grame de brânză telemea
-o legătură mare de mărar
-piper măcinat
-zeamă de ardei iute
-sare
-castraveți murați
-ardei iuți umpluți cu brânză

Gata? Acțiune!
Batem ouăle bine, bine până fac spume. Aruncăm în compoziție (tigaia e încinsă, da?) șunca tăiată cubulețe, ceapa o căliți puțin înainte, roșiile, brânza. Așteptați, dar nu învârtiți în omletă! După vreo 10 minute puteți s-o scoateți din tigaie c-o paletă și s-o așezați pe un platou (din ceramică sau din lemn). Va fi mare!
Presărați peste ea mărarul și o lacrimă de piper. Ornați omletoaia pe margine cu feliuțe de castraveți murați și ardei iuți umpluți cu brânză (are la Carrefour). Dacă nu aveți așa, puneți ardei iuți simpli.
Stropiți-o cu un vin pelin sau cu o bragă rece.
Dacă vă puneți pe cântar după, o să vedeți că nu v-am mințit. Cel puțin două kilograme veți pune pe voi.
Acum, vă las. Să aveți poftă!

Răzvan Mateescu

www.Artizanescu.ro

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.