7.571

Escrocherie în numele Raiffeisen Bank

Metodele de alertare ale clienților prin SMS-uri, folosite de banci și furnizorii de servicii în preajma datei scadenței, au generat un nou tip de escrocherie. Posesorii de telefoane mobile asaltați […]

Metodele de alertare ale clienților prin SMS-uri, folosite de banci și furnizorii de servicii în preajma datei scadenței, au generat un nou tip de escrocherie.

Posesorii de telefoane mobile asaltați de astfel de mesaje, cum că „s-a emis factura dumneavoastră” nu își mai dau seama că printre notificări pot apărea unele false, la care dacă cel apelat răspunde se poate trezi cu factura telefonică mai mare, dacă nu foarte mare.

Având în vedere că majoritatea românilor sunt îndatorați pe la bănci, iar în stresul zilnic multora trebuie să li se amintească ce sume au de plătit sau li se mulțumește pentru plata făcută, înșelătoria are destul loc să se strecoare în căsuța de mesaje a abonaților. Victimele sunt și rău-platnicii și oamenii de bună-credință.

Deși pe forumuri există numeroase plângeri și întrebări referitoare la misteriosul număr 1885 – de la care cetățenii tot primesc „alerte” operatorii de telefonie mobilă nu se învrednicesc să stopeze sau măcar să-l identifice pe expeditor, pentru că n-au niciun interes s-o facă. Ei încasează oricum sume uriașe de bani.

Pe de altă parte, cei de la Raiffeisen Bank se desolidarizează total de astfel de practici și spun că ei nu trimit alerte sau notificări. Dar oare n-ar trebui să-și ia, la rândul lor, o măsură împotriva celui care utilizează numele băncii? Nu le scade din credibilitate celor de la Raiffeisen Bank faptul că ai lor clienți, care sunt puși să-și actualizeze datele, se trezesc că numerele de telefon ajung în mâinile infractorilor?

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.