Suflet de hingher

Imagini greu de privit, ieri, în cartierul Pipera. Câțiva hingheri, secondați de un polițist comunitar, au dat iama într-o gașcă de cățeluși comunitari (15 la număr) care s-au pripășit pe […]

Imagini greu de privit, ieri, în cartierul Pipera. Câțiva hingheri, secondați de un polițist comunitar, au dat iama într-o gașcă de cățeluși comunitari (15 la număr) care s-au pripășit pe un teren viran împreună cu mamele lor: Mihaela, Georgiana și Nicoleta. (Așa le-a botezat Andrei, fiul nostru, care se mai juca uneori cu ele și cu puiuții lor.)

Dotați cu arcane, angajații primăriei au încercat să-și facă meseria. Dar cum?

El e Viorel, fiul Georgianei. Foto: Dana Mateescu

El e Viorel, fiul Georgianei. Foto: Dana Mateescu

Cu o sălbăticie greu de imaginat, pentru un om normal, unul dintre ei a reușit, până la urmă, să o agațe pe Mihaela, o cățelușă timidă și fricoasă, de culoare gri-sârmos, (metis de Fox-Terrier, probabil), și s-o izbească de beton, cu putere, pentru că asfalt nu există aici. În timpul ăsta, puii ei, strânși în jur, priveau îngroziți și schelălăiau de ți se rupea inima. Plângeau ca niște copii adevărați.

O realitate tristă la care noi suntem obligați să asistăm. Noroc că Mihaela, așa amețită de lovitură, a fugit ca o rachetă și s-a întors abia seara, tremurând și cu bale la bot. Îi era sete. Văzând că nu au succes, hingherii au plecat pe alte străzi.

Am înțeles de pe site-ul primăriei Voluntari că animalele sunt strânse, li se aplică un crotal și sunt sterilizate, etc. OK. Perfect de acord. Așa și trebuie într-o țară civilizată. Dar noi nu suntem așa, pretindem că suntem!

Oare în ce hal ajunge un astfel de cățel la centru, după ce bravul hingher, în excesul lui de zel și de sălbăticie, îl izbește fără milă de pământ? La ce-i mai trebuie sterilizare sau crotal, dacă e damblagit și lovit? N-avem bani să-l îngrijim, e bolnav. Așa că, mai bine îl omorâm. E mai ieftin. Dar cum rămâne cu legea de protecție și de combatere a violenței împotriva animalelor? Nu există o metodă mai pașnică de a aduna câinii de pe stradă?

În timpul acesta, domnul polițist filma totul, probabil ca să aibă o dovadă a faptelor mărețe. Oricum, a fost o premieră. În cei 7 ani de când locuim aici este pentru prima dată când zărim un polițist din Voluntari pe strada noastră! Vivat!

Dana și Răzvan Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.