4.343

Afaceri cu animale bolnave, made in Romania

„Dana, o să-ți povestesc câte ceva pe tema asta, a animalelor care ajung în pet shop-uri… Am o colegă, ne cunoastem de foarte multă vreme. Are o casă în apropiere […]

„Dana, o să-ți povestesc câte ceva pe tema asta, a animalelor care ajung în pet shop-uri… Am o colegă, ne cunoastem de foarte multă vreme. Are o casă în apropiere de București, unde adună pisici. A pornit de la o birmaneză, pe care a dat bani, apoi a mai adus multe altele. Nici una nu e sterilizată, niciun motan nu e castrat. Se împerechează în neștire.

Ghici unde ajung pisoii? În pet shop, cică fără bani, să-i ia cine dorește. Alții mor acolo din neglijență, din tâmpenie, din falsă iubire față de animale. Un localnic are cheile proprietății și hrănește pisicile cât nu sunt ei acolo. Recent au murit două generații de pisoi abia fătați pentru că omul a dat cu insecticid ca să stârpească puricii. (…)

Femeia m-a rugat să o ajut, să iau câțiva pui și să-i plasez pe la iubitorii de animale. De dragul lor, am acceptat. Condițiile mele au fost să accepte în sfârșit să își sterilizeze pisicile și să mergem întâi la veterinarul meu pentru a deparazita puiii și a vedea dacă nu au vreo problemă, nevrând să îmi expun animalele mele la vreun pericol. A acceptat. De aici au început scandalurile. Ea susținea că pisoii sunt PERFECT sănătoși! Dar erau plini de purici și după prima deparazitare au început să le iasă din fund viermi lungi, albi. Aveau o diaree împuțită!

Am fugit la veterinar cu ei, le-am făcut antibiotice, analize, le-am luat mâncare scumpă tip dietă. Toate astea costă. Nu foarte mult, cât ai plătit tu, la veterinarul meu se practică alte prețuri, a venit ceva gen 250 lei pentru 4 pisoi în două săptămâni.

Dar individa a început să facă spume! Spume penibile. Susține că pisoii ei sunt perfect sănătoși, că nu au absolut nimic, că ea nu e de acord cu vizitele la vet și cu tratamentele și nici cu hrana recomandată de vet, că nu are bani de așa ceva, ca nu i se pare normal ca în nici doua săptămâni să dea 250 lei pentru patru pisoi cât niste scrumiere.

În calitate de „prietenă” îmi spune că eu am ceva probleme la mansardă, ca sunt ,, dusă”, iar medicii vet incompetenți! Rămân tablou! Mă anunță că vine a doua zi ca să ia pisoii și să-i ducă înapoi la casa de la țară.

Îi explic civilizat că sunt pe tratament, care nu poate fi întrerupt, că e un act iresponsabil ce vrea ea sa facă . Nu înțelege, insistă, mă jignește. Refuz categoric să îi înapoiez cele patru suflete care în mod sigur ar fi ajuns fix la Pet shop pentru adopție. Ăștia sunt ,, pisoii sănătoși”care ajung în pet shop-uri din cauza unor cretini iresponsabili! Animale 100 % sănătoase, în mintea lor strâmbă!”

Diana, Facebook.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.