7.432

Ajutor pentru tinerii cu autism

Șase tineri cu autism vin la ANCAAR Iasi la „Clubul pentru tineri”. Iar cererile de inscrie in club cresc…Din pacate, proiectul prin care au reusit finantarea acestui club se apropie […]

Șase tineri cu autism vin la ANCAAR Iasi la „Clubul pentru tineri”. Iar cererile de inscrie in club cresc…Din pacate, proiectul prin care au reusit finantarea acestui club se apropie de sfarsit, ceea ce inseamna ca, daca nu vor gasi repede alte surse de finantare, vor trebui să-l închidă.

La club, tinerii cu autism beneficiaza de servicii specifice menite sa-i ajute sa dobandeasca o independenta viitoare. Daca nu ar veni la ANCAAR, ar trebui sa ramana acasa, izolati in familiile lor, fiindca nu au un alt loc in care să meargă. Autismul este o tulburare caracterizata prin afectarea dezvoltarii creierului, a abilitatilor mentale, emotionale si comunicationale ale unei persoane. O persoana care sufera de autism, familiile si prietenii acestora au nevoie de sprijin si ajutor. Autismul trebuie tinut sub observatie permanenta iar tratamentul trebuie mereu imbunatatit. Un copil autist cu o forma mai putin grava a bolii poate sa-si imbunatateasca starea odata cu inaintarea in varsta, daca urmeaza un program terapeutic bine stabilit sustinut de specialisti in domeniul autismului. O persoana cu autism s-a putea sa aiba nevoie de o alta care sa le controleze comportamentul si sa-i ajute in activitatile zilnice.

Deoarece cauzele autismului nu sunt cunoscute, acesta nu poate fi prevenit. Doar diagnosticarea si tratamentul precoce pot diminua efectele autismului, care insa nu se poate vindeca. Aceasta tulburare este, de obicei, mai evidenta in jurul varstei 3 ani si are o frecventa mai mare la baieti decat la fete. Ultimele statistici realziate la nivel international arata ca 1 din 160 de persoane sufera de o tulburarea de spectru autist. Programele de interventie pentru persoanele cu autism sunt deosebit de costisitoare iar in dorinta noastra de a ne atinge scopul, asociatia are nevoie de sprijinul dumneavoastra ca donatori pentru activitatile desfasurate: grup suport pentru parinti, clase speciale pentru copii cu autism, organizarea de intalniri cu alte fundatii si organizatii de parinti ai copiilor cu dizabilitati atat din tara cat si din strainatate, organizarea de intalniri ale copiilor cu autism aflati in evidenta asociatiei cu participarea specialistilor ce ne sunt alaturi, organizarea de activitati recreative pentru membri asociatiei noastre, iar pe termen lung, derularea activitatii centrului de zi pentru copiii si adolescentii cu autism din Iasi si localitatile invecinate.

Haideți să-i sprijinim și să le arătam că ne pasă! Contul asociatiei este RO64 BSEA 0020 0000 0029 2882 Credit Agricole – Romania , iar site-ul de pe care puteti sa aflati informatii despre ei este www.ancaar-iasi.ro. Tinerii cu autism merita o viata decenta! Putem să-i ajutăm!

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.