7.342

A murit jurnalistul Paul Grigoriu – Domnul Radio

Paul Grigoriu, unul dintre cei mai apreciați realizatori de emisiuni ai Radio România, a încetat din viață. I se mai spunea și Domnul Radio. Și-a dedicat viața Radioului Public, așa cum mărturisea […]

Paul Grigoriu, unul dintre cei mai apreciați realizatori de emisiuni ai Radio România, a încetat din viață. I se mai spunea și Domnul Radio.

Și-a dedicat viața Radioului Public, așa cum mărturisea el însuși, într-un interviu pentru România Actualităţi, în 2009: Radioul înseamnă totul! În radio mi-am făcut familia, în radio am cunoscut oameni foarte importanţi şi în radio am învăţat că trebuie să te măsori cu centimetrul înainte să vorbeşti.”

Paul Grigoriu s-a născut pe datat de 6 martie, 1945, la Bacău și a fost Redactor-şef al Programului III (Radio România Tineret) şi – din 1992 – director general adjunct al Radiodifuziunii Române.

Între octombrie 1994 – septembrie 1995 este director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune. Director general adjunct (şef al canalelor naţionale) până în anul 2002, când demisionează din funcţie.

Cariera jurnalistică a lui Paul Grigoriu a fost marcată de prestaţiile estivale de la Radio Vacanţa – până în 1989 – şi de radioprograme precum „Noapte albastră”. Succesul de public, nemaiîntâlnit până la el, i l-a adus populara emisiune „Matinal”, al cărei iniţiator a fost după 1990.

Toți cei care l-au cunoscut îi vor simți lipsa și se vor gândi cu drag și nostalgie la el și la minunatele clipe petrecute împreună. Dumnezeu să-l odihnească!

Foto: Internet.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.