3.553

Dințișorul de la miezul nopții

  Jurnalul unui băiețel de opt ani și ceva… Ghiciți ce făceam eu, ieri, la ora 1:00 noaptea? Îmi scoteam dintele și mamei mele îi părea rău și plângea când […]

 

Jurnalul unui băiețel de opt ani și ceva…

Ghiciți ce făceam eu, ieri, la ora 1:00 noaptea? Îmi scoteam dintele și mamei mele îi părea rău și plângea când îl scoteam. E drept, mie îmi plăcea s-o necăjesc. Ea fugea de mine și își acoperea ochii cu mâinile.

Eu alergam după ea și râdeam ca un sadic. Ha! Ha! Ha!

Mamei îi era somn, dar eu nu am lăsat-o să doarmă. Până la urmă, l-am scos pe la 2:00. Singur l-am scos, cu degetul, în fața oglinzii din baia mare. Și chiar dacă eu ziceam că nu mă doare, mă durea un pic. L-am scos în felul următor: am băgat degetul înăuntrul lui și am tras cu putere. Gata! Mi-a curs puțin sânge. O picătură sau două. Mama țopăia pe lângă mine ca o maimuțică. Îi era frică, știu eu. Am pus dințișorul într-o cutiuță roșie, unde mai sunt și ceilalți frați ai lui.IMG_20151230_161253

După asta,  ne-am culcat.

Când m-am trezit, erau cadouri sub pernă. Zâna Măseluță mi le-a adus. Nu erau foarte bune, dar cât să îmi placă.

Până acum, eu singur mi-am scos toți dinții, numai la primul m-a ajutat, un pic, tata.

Eu nu am nicio carie și de-abia aștept să îmi crească dinții definitivi ca nu pot să mănânc.

Mama mea este disperată să mă spăl pe dinți și dimineața și seara, pentru că ea vrea să am dinți albi și sănătoși. Și mă controlează, mă miroase și, dacă nu-i place ceva, mă trimite înapoi la baie. Asta mă enervează la culme. Dar ce să fac?

Andrei Cristian Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.