3.099

Mama mea

Mama mea mă iubește foarte mult. Ea este jucăușă, mă iartă mereu și vorbește cu mine. Dacă ea ar fi plecată o zi, să nu o mai văd, eu aș […]

Mama mea mă iubește foarte mult. Ea este jucăușă, mă iartă mereu și vorbește cu mine.

Dacă ea ar fi plecată o zi, să nu o mai văd, eu aș plânge mult. Eu o iubesc pe ea mult și, când am fost rău bolnav cu ochii sau cu burta, sau când m-a mușcat Ionescu de mână, de ureche și de cap, și am fost la spitalul copiilor și m-a cusut o doctoriță simpatică, mama m-a ajutat și m-a liniștit.

Ea scrie niște texte așa frumoase! Am citit câteva din ale ei și mi-au plăcut. Când o să fiu mai mare, o să le citesc pe toate. Dacă nu era ea, nici eu nu eram și nici familia.

Greșelile pe care le face ea,  probabil… dacă nu le-ar face s-ar schimba viitorul…

Am făcut-o să sufere, pentru că sunt și eu copil, mă prosteam, o imitam pe o fetiță de pe You Tube, țipam, săream și cântam așa: țiți-bum-barențibum, țiți-bum-barențibum, iți-bum-barențibum. Mama îmi povestea câte ceva despre limba latină și strămoșii noștri dacii și romanii și Italia, iar eu îi făceam la ureche: țiți-bum-barențibum, țiți-bum-barențibum. Mamei nu i-a plăcut.

M-a pedepsit, adică nu a mai vorbit cu mine și nu a mai zâmbit. Atunci am plâns. Era tristă și severă, avea altă voce, nu cea de iubire. Am urlat, dar nu m-a ajutat cu nimic. Mama tot supărată e pe mine și acum.

Aș face orice ca să nu mai fie supărată pe mine și să se împace cu mine. M-am prostit și eu un pic, pentru că nu am prieteni mulți. Prietenii mei sunt doar virtuali. Mă prosteam și eu, ce, alți copii nu se  prostesc? Să sperăm că o să fie bine.

de Andrei Cristian Mateescu    

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.