Am murit actorul George Alexandru

„Dumnezeu să-l ierte pe Jorjac! Nu există durere mai mare decât pierderea unui om a cărui viață a fost legată de a ta. Mare pierdere pentru public, pentru noi cei […]

„Dumnezeu să-l ierte pe Jorjac!
Nu există durere mai mare decât pierderea unui om a cărui viață a fost legată de a ta. Mare pierdere pentru public, pentru noi cei care te-am cunoscut și iubit. Ne va fi mult prea grea viața fără tine, fără râsul tău unic, fără tot ce ai însemnat pentru noi. Drum bun, dragule!”, acestea sunt cuvintele actorului Valentin Teodosiu, scrise pe Facebook, unul dintre cei mai bun prieteni ai lui George Alexandru, plecat prea devreme dintre noi…

George Alexandru a murit astăzi, sâmbătă 2 ianuarie 2016, la spitalul Fundeni, unde fusese supuse unei intervenții chirurgicale.  Actorul avea 58 de ani şi în ultimii 30 de ani a jucat la Teatrul Nottara din Bucureşti. Trupul neînsuflețit va fi depus luni, la ora 11, la Teatrul Nottara, pe scena căruia a jucat de nenumărate ori. George va fi îmormântat luni, la cimitirul Ghencea.

Născut la 21 noiembrie 1957 în Bucureşti, pe data de George Alexandru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, specializarea actorie. În primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea şi Dan Micu, iar în următorii ani a lucrat sub îndrumarea lui Gelu Colceag şi Ion Cojar.

Filmografie:

Ecaterina Teodoroiu (1978)
Ultima noapte de dragoste (1980)
Dreptate în lanțuri (1983)
Masca de argint (1985)
Noi, cei din linia întâi (1985) – slt. Horia Lazăr
Figuranții (1987)
François Villon – Poetul vagabond (1987)
Drumeț în calea lupilor (1988)
Rezervă la start (1988) – Simion
Mircea (1989)
Cenușa păsării din vis (1989)
Coroana de foc (1990)
Escu (1990) – film TV
Drumul câinilor (1991)
Cezara (1991)
Cum vă place? (1992) – film TV
Înnebunesc și-mi pare rău (1992)
Balanța (1992) – Securist
Rămânerea (1992)
Chira Chiralina (1993)
Vulpe – vânător (1993)

Polul Sud (1993)
Începutul adevărului (Oglinda) (1994)
E pericoloso sporgersi (1994) – Dinu Staroste
Asfalt Tango (1995) – Intrusul
Huntress: Spirit of the Night (1995) – străinul din tren
Punctul zero (1996)
Omul zilei (1997)
Triunghiul Morții (1999)
Faimosul paparazzo (1999)
În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură (2001)
Dulcea saună a morții (2003) – Mustețea
Milionari de weekend (2004) – Merțanu’
Sindromul Timișoara – Manipularea (2004)
Băieți buni (serial TV, 2005) – Igor
Un espresso (2005) – Asasinul
Happy End (2006) – tatăl Danei
La urgență (serial TV, 2006) – Moș Crăciun
Cu un pas înainte (serial TV, 2008) – Nelu Coadă
Supraviețuitorul (2008) – Uri
Nunta mută (2008)
Casanova, identitate feminină (2008

Dumnezeu să-l odihnească!

Foto Internet. 

 

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.