6.321

De ce ne despărțim?

De ce ne despărțim? Din cauza banilor. Din cauza soacrei. Din cauza ta, a copilului, a mea, a infidelitatii, a amantelor, a amantilor, a mancarii, a bauturii, a viciului, a […]

De ce ne despărțim? Din cauza banilor. Din cauza soacrei. Din cauza ta, a copilului, a mea, a infidelitatii, a amantelor, a amantilor, a mancarii, a bauturii, a viciului, a sforaitului, a greutatii, a serviciului, a orasului, a tarii.

Din cauza banilor: niciodata nu am avut bani, un amarat care a crezut ca poate fi fericit impreuna cu una la fel ca si el; niciodata nu am avut destui bani ca sa putem face ceva cu ei, sa ne încropim o mica fericire iluzorie, abia daca ne ajung sa ne luam din cand in cand cate ceva prin casa; niciodata nu am avut indeajuns de multi bani ca sa iti satisfac pretentiile; niciodata nu am avut bani cati mi-am dorit, cati ti-ai dorit – mereu cineva castiga mai mult decat mine, iar asta era de neconceput.

Din cauza soacrei: m-a suspectat din prima clipa; nu m-a placut de prima oara; intotdeauna a fost cu ochii pe mine; nu a fost o zi de la Dumnezeu sa nu sune sa stie ea ce facem; din cauza ei am renuntat la serviciu; de gura ei am cerut marire de salariu; mereu ti-a reprosat ca celalalt era o partida mult mai buna; ea te-a invatat sa-mi faci un copil, ca sa ma tii legat pe viata; ea ti-a bagat in cap ca am o amanta; ea.

Din cauza ta: te-ai schimbat; nu mai esti cea cu care m-am casatorit; de cand ai avansat ma tratezi de sus; de cand faci cursurile alea nu ne mai intelegem deloc; te comporti ciudat; imi scoti ochii cu zestrea ta; te plangi mereu ca esti bolnava; imi dai peste nas ca tu esti o doamna, iar eu sunt un taran; imi reprosezi mereu ca nu-ti deschid usa la lift, ca arunc ciorapii aiurea, ca nu las capacul la wc.

Din cauza copilului: inainte sa ramai gravida era normal sa ne consultam in privinta asta; daca stiai ca suntem saraci, de ce l-ai mai facut?; ti-am spus ca nu vreau copii; plange toata noaptea, nu mai pot, ma lasa nervii; e al meu?

Din cauza mea: nu am stiut sa te pretuiesc; sunt un mitocan; ma-ta avea dreptate; ma enervez prea usor; imi vine sa te bat; sunt violent; nu esti ce mi-am dorit; meriti ceva mai bun.

A infidelitatii: simt ca esti din ce in ce mai distanta, mai rece; mai indiferenta; discuti pe ascuns la telefon; iti vizitezi mama mai des; faci sex ca si cum te uiti la un film prost; ea imi satisface toate dorintele in pat; esti prea pudica; stiu ca ai un amant; da, am pe cineva.

A mancarii: gatesti oribil! habar n-ai sa faci o omleta moale; cum pot sa traiesc cu o femeie care nu stie sa puna muraturi? de ce nu pui sare, aici e spital?

A viciului: si ce, joc banii tai?; beau, ma simt si eu bine, ti-e ciuda?; fumezi prea mult, iti duhneste gura, iar mie imi put hainele; ai vandut tot din casa pentru niste praf.

A sforaitului: nu se mai poate asa; nu pot sa dorm impreuna cu tine; de 2 ani dormim separat, ce fel de casnicie este asta?; credeam ca m-am casatorit cu un barbat, nu cu un tractor.

A greutatii: te-ai cam implinit; ai pus serios pe tine; daca o tii asa, o sa atingi suta; nu vezi cat te-ai facut?; tu te uiti la tine?; cum vrei sa facem sex?

A serviciului: normal ca te plictisesti, daca nu faci nimic; asa de mult va tin aia la serviciu?; esti mereu plecat in tot felul de delegatii; de data asta in ce te mai specializezi?; nu se mai poate asa, azi aici, maine-n Focsani; asta nu e casnicie, e agentie de voiaj.

A orasului: ai vrut tu la oras; si?; ce-am facut aici?; ce am realizat aici?; nu vezi cata murdarie, cata indolenta, cata indiferenta, cata mancatorie, cata bataie de joc ?

A tarii: Romania.
Sunt atatea motive pentru a justifica despartirea…
Din fericire, exista un motiv pentru care nu o facem: ne iubim.
Psiholog Alexandru Oros
http://www.cabinetpsihologbucuresti.ro/

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.