3.887

Răceala

Eu am fost ieri la concursul de teorie muzicală și am  stat să aștept. Eram cam bolnav și tușeam, simțeam că mor, cred că am buhăit de două sute opt […]

premiu i andreiEu am fost ieri la concursul de teorie muzicală și am  stat să aștept. Eram cam bolnav și tușeam, simțeam că mor, cred că am buhăit de două sute opt ori,  iar acum s-a agravat și nu mai pot merge la teorie muzicală, pentru că profesoara mea este alergică la medicamente și dacă se îmbolnăvește e de rău. Iar eu nu vreau să îi dau tusea mea, pentru că țin foarte mult la ea. Nu la tuse, la profesoara mea de teoria muzicii.

La concurs am cântat foarte bine și a fost frumos, mi-a plăcut, numai că mă plictisisem și îmi era somn.

De la răceală, când am ajuns acasă, simțeam că nu îmi mai pot controla corpul. Adică eu vorbeam, dar nu eram atent la ce puteam face.

Mama mi-a făcut un ceai de ceapă și nu mi-a plăcut, a fost oribil, dar ea zicea că e bine să-l beau. M-am enervat, bineînțeles, și i-am spus:

„Are gust de pipi de motan! ”

Mama s-a supărat, a făcut fața aia a ei de supărată și a țuguiat gura așa…M-a întrebat:

„Ai băut tu pipi de motan? În ce zi?”

Of! Ce ghinion! De-abia îmi trecuse o răceală.  Dar nu am ascultat-o pe mama, am ieșit dezbrăcat, și iar m-am îmbolnăvit. Acum sufăr și tușesc întruna, mai rău ca înainte. Voi să nu faceți ca mine, copii!

By Andrei Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.