6.149

Acad. Solomon Marcus a murit

Matematicianul și academicianul Solomon Marcus a încetat din viaţă, azi, 17 martie 2016, la vârsta de 91 de ani. El era internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. […]
Academician Solomon Marcus foto editura Mateescu

Academicianul Solomon Marcus. Foto revista 13.

Matematicianul și academicianul Solomon Marcus a încetat din viaţă, azi, 17 martie 2016, la vârsta de 91 de ani. El era internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București.

În ultima perioadă, omul de știință era o prezență foarte activă în cadrul emisiunilor TV și de radio, pe teme de învățământ și educare a tinerei generații propunând soluții moderne pentru dascălii de azi, dar mai ales pentru cei ce conduc destinele acestor instituții. O voce distinctă în acest peisaj în care, de regulă, temele sunt legate de insuficienta retribuire a cadrelor didactice și de nevoile materiale din școli și mai puțin de viitorul beneficiarilor acestui sistem: elevii și studenții.

Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, iar operele sale au fost citate de peste 1.000 de autori. A publicat peste 50 de volume în România şi care au fost traduse în mai multe limbi din Europa şi nu numai şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate. În anul 1993 a devenit membru corespondent al Academiei Române. În 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.

Solomon Marcus editura Mateescu 1

Academicianul Solomon Marcus alături de prietenul său, prof. dr. Alexandru Mateescu.

Solomon Marcus s-a născut în data de 1 martie 1925 în judeţul Bacău.

Prin dispariția profesorului Solomon Marcus, lumea universitarilor de la noi, și din toată lumea, pierde un nume greu.

Răzvan Mateescu

Explicație foto slide: Acad. Solomon Marcus alături de un grup de prieteni format din prof. dr. Alexandru Mateescu, acad. Arto Salomaa din Finlanda, – cu soția și fiica), acad. Gheorghe Păun.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.