4.688

Animal sau om?

Jurnalul unui băiețel de opt ani și ceva… În lumea asta există mulți oameni răi, chiar mai mulți decât cei buni. Însă motanul meu, Neghiniță Marian, a dovedit că este […]

Jurnalul unui băiețel de opt ani și ceva…

În lumea asta există mulți oameni răi, chiar mai mulți decât cei buni. Însă motanul meu, Neghiniță Marian, a dovedit că este mai bun decât 100.000 de kilo de oameni răi. (Am scris „kilo”, pentru că e foarte important pentru mine asta și mă pricep la computere cât de cât.)

Alaltăieri, Berlioz s-a blocat în curtea vecinilor, unde era un cățel mic și alb, care se pregătea să-l muște de fund, iar Neghiniță l-a salvat.

Cum a făcut?  Uite așa. Berlioz nu putea să se urce înapoi pe gard, pentru că are o boală ciudată, nu știu dacă e Sindromul Down sau are ceva la spate, la coloană, dar Neghiniță a stat cu el toată noaptea și l-a apărat de cățelul ăla.

Un adevărat prieten este Neghiniță! A doua zi, tata i-a descoperit și l-a scos pe Berlioz, după ce a rupt un lemn de la gard. Neghiniță a dovedit că e un motan curajos și demn și e regele motanilor din Pipera.

Unii oameni, chiar proști și răi își omoară parintele sau părinții, doar pentru că ei nu i-au dat sau cumpărat ceva sau pentru că simt ceva negativ în jur.

Am văzut la PROTV, la știri, mame care își omoară copiii mici, bebelușii, îi aruncă la gunoi și ei mor de frig. Mă gândesc cum plânge un bebeluș singur și se gândește la mămica lui, dar ea nu se mai gândește la el, pentru că e proastă și egoistă și rea.

O pisicuță nu își aruncă niciodată bebelușii la gunoi. Și nici o cățelușă, am văzut eu.

Dar nu toți oamenii sunt așa, și asta e bine.

Acum, întrebarea mea pentru voi este: dintre om și animal, ce ați alege?

de Andrei Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.