7.163

Antiprimăvara relației noastre

„Ce dacă vine primăvara, atâta iarnă e în noi, că martie se poate duce cu toţi cocorii înapoi” profețea poetul, înfrigurându-ne cu pesimismul sentimetului înghețat în vinele cuvintelor. Ore câți […]

„Ce dacă vine primăvara, atâta iarnă e în noi, că martie se poate duce cu toţi cocorii înapoi” profețea poetul, înfrigurându-ne cu pesimismul sentimetului înghețat în vinele cuvintelor.

Ore câți dintre noi am reușit să trecem de iarna asta? Și câți am rezistat, osteniți, într-o relație peste care ninge, ninge de nu se mai oprește, ca în povești, de nu-ți vine să crezi, ca în poveștile de groază, ca în visele urâte, cu oameni de zăpadă prefăcuți în parteneri de viață?

Oare câți dintre noi s-or fi ales cu degerături emoționale în așteptarea primăverii salvatoare? Cine știe…
Ca și cum natura ar fi auzit poetul, a luat decizia să sară peste primavară direct la vară, așa, ca și cum ar putea să ardă etapele. Om reusi și noi să facem la fel? Să sărim peste întrebări, peste răspunsuri, peste chinuri și deznădejdi, să „ne bucurăm” că mai apucăm o vară împreună, așa, ca doi îndrăgostiți, la o mare, la un munte?

Mai apucăm să ne dăm jos straiele astea de țurțuri împăiați cu vâsc aducător de fericire sau ne vom târî în continuare spre vară, doar -doar se va topi unul dintre noi primul, ca să scape al doilea?

Ia uite ce baltă am făcut în jurul nostru cu toții! Și cum ne mai place șaorma cu de toate! Și cum ne mai place să ne bălăcim în propriile zoaie declarând că, da, primăvara asta vom fi mai uscați, mai curați! Ipocrizia noastră nu cunoaște limite, nici emoționale , nici meteorologice. Ne este indiferent cât de cald sau cât de frig ne este, pentru că pur si simplu am ajuns să anti-simțim, să anti-iubim, să anti-trăim. Pur și simplu suntem într-o profeție a unui poet – în antiprimăvară.
Psih. Alex Oros

Cabinet Psiholog Bucuresti Oros Alexandru

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.