5.429

Gânduri despre mămica mea

Jurnalul unui băiețel de fix 9 ani. Povestea începe din 2007, 25 aprilie, ora 17:10. Atunci mama mea a fost bucuroasă să mă vadă prima dată în viața ei. Iar […]

Jurnalul unui băiețel de fix 9 ani.

Povestea începe din 2007, 25 aprilie, ora 17:10. Atunci mama mea a fost bucuroasă să mă vadă prima dată în viața ei. Iar eu cred că mămica mea este foarte bună și deșteaptă. Știu… așa zic toți copiii din ziua de azi, așa cred ei și chiar este adevărat!

Fiecare om are câte o mamă. Mama s-ar sacrifica pentru tine, și-ar da și viața pentru tine. Orice ar face mamele pentru copiii lor.

Dar oare copiii și-ar salva mamele?  Ar da orice, ca să nu pățească ele ceva?

Gândiți-vă că n-ați da. De ce? Unii copii nu ar face nimic pentru mamele lor, din cauza că îi ceartă. Și lor nu le place. Dar ei se gândesc că mama le-a adus viața?

Dacă voi credeți că unele mame nu știu să facă anumite lucruri, pe care voi ați vrea să le facă, nu trebuie să nu le iubiți! Mama mea nu conduce mașina, pentru că îi este frică. Eu aș vrea s-o văd la volan, dar dacă ea e fricoasă? Parcă ar fi o fetiță, dar nu e. E mare. muchita beciucletee

De ziua mea mi-a făcut un tort inventat de ea. Să nu încercați și voi acasă, e pericol de calorii multe. Pe tata l-a durut burta. Pe mine nu prea. Nu știu ce a pus în el, dar era plin cu de toate: alune,  bomboane, cireșe, ananas, ciocolată, stafide plus frișcă. Avea un gust foarte bun. Mama i-a dat și curierului de la Nemo, care vine la noi să ia pachetele cu obiecte de artizanat. Cred că i-a plăcut și lui.

O mamă,  așa cum e, trebuie iubită, pentru că ea e ca un Dumnezeu pentru copil. Iar mamele își iubesc copiii așa cum sunt ei, obraznici, răi și răzbunători. Eu cred că, dacă un copil e rău sau înjură, nu trebuie urât. Dacă îți arăți dragostea față de el, cred sigur că o să înceteze să mai facă așa.

By Andrei Cristian Mateescu

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.