6.317

Moartea unui pui de mistreț

Mama mistreț se trezise devreme în dimineața de 26 mai 2016. Era veselă. Și-a luat puiuții și au plecat cu toții la mătușa mistreț, care trăia lângă casa lor din […]

Mama mistreț se trezise devreme în dimineața de 26 mai 2016. Era veselă. Și-a luat puiuții și au plecat cu toții la mătușa mistreț, care trăia lângă casa lor din Pădurea Băneasa. Acolo se găseau mai multe ciuperci decât în zona lor, și mult mai gustoase.

-Groh-groh, să fiți atenți și să vă țineți după mine când vom traversa strada, da?

-Groh-groh. Da, mămico, așa vom face, au răspuns porcușorii în cor.

-Sunteți gata? Unu, doi, la trei traversați după mine! Fuga! Unuu, dooooi, trei!

Și micuții au pornit-o repede-repede după mămica lor.

Vâjjjjjjjjjjjj, vâjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj! Treceau mașinile cu o viteză nemaipomenită prin fața lor, fără să le pese că din pădure ar putea ieși vreun animăluț, o veveriță, o căprioară, un câine sau un mistreț. Trebuie să fii puternic și agil, ca să te strecori fără să te lovească. Și dacă te-a lovit vreuna…Ești terminat!

Mama și frații lui au reușit să traverseze la timp. Însă micul mistreț, ultimul din gașcă, n-a mai avut timp. A fost izbit de un monstru, cu niște ochi bulbucați și roșii care a trecut ca vântul. Șoferul lui era grăbit și vorbea la telefon. N-ar fi încetinit pentru un banal pui de mistreț! mistret ucis

Bietul de el!  A strigat cât a putut de tare: maa-maaaa….Și așa i-a rămas gurița. Deschisă.

Durerea era cruntă. Atât a mai avut vreme să vadă: pe mama mistreț și pe frățiorii lui cum îl priveau îngroziți de pe partea cealaltă a șoselei. Și încet, încet, lumina din privirea lui s-a stins, pentru totdeauna.

Dana Fodor Mateescu

P.S. Mă întreb, dacă în locul puiului de mistreț ar fi fost un om, ce-ar fi făcut domnul șofer?

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.