7.488

Cine vrea să fie fericit, să își urmeze vocația!

Cu 29 de ani de experienta de viață, pot spune ca stiu despre ce vorbesc, in mare parte. Majoritatea oamenilor sunt saraci, stiu asta, probabil cei mai multi dintre voi […]

Cu 29 de ani de experienta de viață, pot spune ca stiu despre ce vorbesc, in mare parte. Majoritatea oamenilor sunt saraci, stiu asta, probabil cei mai multi dintre voi stiti asta. Ceea ce multi dintre noi nu stim ca dincolo de orice scuza, pentru care unii oameni sunt saraci, este oarecum ascuns un mic adevar, respectiv ca banii pe care ii castigi, oarecum sunt direct proportionali cu cat esti tu personal dezvoltat. De aceea cei ce câstiga milioane de euro la Loto, ii pierd in cativa ani si, de cele mai multe ori, ajung mai saraci decat erau inainte.

Pentru ca ei, ca si personalitate, sunt destul de mici, iar banii aceia multi, de cele mai multe ori nu li se cuvin. Trebuie sa fii pregatit sa gestionezi sume colosale de bani, altfel risti sa ii pierzi in investitii proaste, respectiv pe vicii.

Pe oricine intalnesc, imi spune ca nu mai are bani, ca este criza. Poate este o scuza destul de plauzibila, care ne lasa sa ne odihnim noaptea. Banii nu sunt la noi in portofel, insa si altii o duc la fel de prost, afacerea lor este pe butuci. Ne bucuram, parca nu o mai ducem atat de rau, daca vecinul nostru o duce si mai rau!

Multi cred că, dacă nu au bani, sunt nefericiti. Nu au bani? Nu se pot educa si dezvolta. Nu au bani? Șansa lor in aceasta viata este nula…Total gresit! Banii care iti lipsesc sunt efectul cauzei, cauza fiind chiar tu!

Multi incearca sa joace la pariuri sportive, bingo, unde li se promite bogatia garantata, ins, din cate observ, se termina cu cate un esec lamentabil. Altii sunt paraziti pe spatele parintilor, le place pur si simplu sa fie paraziti. Altii fac combinatii, le place viata de asa zis mafiot, insa, dupa parerea mea, dosarul penal nu face bine la inima, adrenalina se poate servi cu o domnisoara si un vin rosu.

Nici sa muncesti la patron, pe un salariu de nimic, nu este bine, fara nici o perspectiva de viitor, pe un salariu care nu iti va aduce niciodata satisfactia unei case a ta, masina ta si respectiv familia ta, ca si in filme.

Cine vrea sa fie fericit, sa isi urmeze vocatia, asa ajungi implinit si liber! Sa faci ceea ce te pasioneaza este raspunsul de care ai nevoie pentru a ajunge prosper financiar. Cine isi doreste cu adevarat un lucru cauta cat mai multe solutii, nu scuze gen ,,Sunt prea tanar”, ,,Nu am experienta”, ,,De maine ma apuc sa …”, ,,Sunt bolnav, ma doare capul, burta…”, ,,Cand o sa fiu pregatit, acum am emotii…”’. Astea sunt doar motive.

Toate motivele de mai sus nu mi-au adus nicio satisfactie in viata, eu mi-am depasit conditia si sunt fericit, doar cu ambitie si cu dorinta de a imi depasi limitele. Niciodata nu am mers pe premiza sa ma intind atat cat imi este plapuma. Imi place sa sparg bariere si norme, imi place sa castig si, mai ales, imi place competitia! dr. Andrei Costin

dr. Andrei Costin, medic la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie „Foisor”, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.