5.274

România diluată

Mega scandalurile din ultima perioadă legate de Hexi Pharma și patronul ei, care a pus apă în dezinfectanți, oncologii de elită, mituiți cu o excursie de o jumătate de milion […]

Mega scandalurile din ultima perioadă legate de Hexi Pharma și patronul ei, care a pus apă în dezinfectanți, oncologii de elită, mituiți cu o excursie de o jumătate de milion de euro în India, și, mai nou, testele falsificate pentru medicamentele destinate bolnavilor psihic, au monopolizat aproape 100% atenția publică.
Parcă nici alegerile locale nu mai interesează pe nimeni, darămite crimele, violurile, accidentele, malpraxis-urile și toate nenorocirile care se petrec în mod curent în fiecare secundă în România. Evenimentele astea s-au banalizat. Un copil omorât de concubinul, nițel beat, dar foarte trist pentru că iubita lui vrea să se despartă (pentru Marcello din Italia, vezi bine!), sau vânzătoarea ucisă cu lovituri de cuțit, pentru că nu a vrut să dea țigări pe datorie, sunt simple întâmplări, nu mai „percutează” nimeni la ele…
Purtătorii de halate albe au devenit peste noapte (peste câteva nopți!) inamicii publici numărul unu. Dacă elitele din rândul lor sunt în halul ăsta de corupte și lipsite de umanitate (și bun simț) încât să muște la darurile nemeritate ale unor companii de medicamente, în timp ce pe altă parte, în spitale bolnavii sunt dezinfectați cu „apa chiorenzis” iar rudele și aparținătorii nu mai prididesc să care de la farmacii medicamente, pansamente, pempărși, șervețele umede, etc, ce pretenții putem să mai avem de la alte categorii profesionale de care, la un moment dat, depinde viața noastră? Da. Ce pretenții să mai avem de la gunoierul cel viteaz, pedichiurista pricepută, instalatorul de gaze, electricianul iscusit, taximetristul sau profesorul cel bun?

Cum ar fi dacă la un incendiu pompierul ar stinge flăcările cu …vânturi, în loc de apă?
Dacă medicul de pe Salvare ar veni la tine, când ți-e rău de nu mai poți, cu un pahar cu…apă? Și ăla diluat, firește!
Totul e diluat în România ultimilor ani. Mai poți avea încredere în banala soluție împotriva țânțarilor? În pasta de dinți? În hârtia igienică? În săpun sau în vopseaua de păr?
Trăim de ani de zile printre falsuri, contrafaceri, ne bucurăm de muzică „descărcată” de pe net, și cărți „downlandate” în PDF, ne-am învățat să ne mulțumim cu puțin, să ne învârtim de un mic gheșeft, fără să ne punem problema că, într-o bună zi, sufletul acestei națiuni va deveni o biată copie a ceea ce a fost odată.
România s-a diluat la propriu. Avem asfalt diluat, presă diluată (cu ce?!), tradiții diluate, muzică diluată, vaccinuri diluate, învățământ diluat, medicină diluată, vin diluat, artă diluată, iubire diluată…Mai ales ea!
În țara asta și apa este diluată! Ca să nu mai zic de sânge!
În România diluată doar rechinii și varanii se simt bine, ființele care n-au dușmani naturali.
Din păcate, dezastrul ăsta continuă la nesfârșit, fără să i se poată opune nicio forță reală.
Astăzi, de Ziua Copilului, o nație care nu investește mai nimic în viitorul ei, n-ar trebui să țină această sărbătoare. Trist!
Nu domnilor, să nu fim ipocriți și optimiști patologici! Nu le lăsăm ceva folositor fiilor noștri în viitor! Doar datoriile, frustrările, dușmăniile, fricile, mizeria umană, națională, pe care nu mai contenim s-o îngroșăm. Pe toate astea nu le poate dilua nimeni!
Răzvan Mateescu

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.