8.132

Fata din vis

Mi-e dor de ea mereu, ca de iubire. Când nu pot să dorm, îmi amintesc de valuri, de mângâieri, de săruturile timide, buze arse de soare, de nisipul ca o […]

Mi-e dor de ea mereu, ca de iubire. Când nu pot să dorm, îmi amintesc de valuri, de mângâieri, de săruturile timide, buze arse de soare, de nisipul ca o piele de om iubit și de scoicile care mă tăiau până la sânge. Și somnul vine rapid, pătimaș ca un amant nemernic, prea obosit și prea plin de dragoste.

O iubesc în toate anotimpurile. O râvnesc și luni și joi. Am vorbit cu ea și iarna, când stabilopozii erau glazurați cu gheață sărată. I-am simțit vânturile iuți primăvara, furia, urletele, gemetele, am dormit pe plaja ei, în august, când totul se poate…Dormit? Clănțănit poate, că era un frig de crăpau meduzele. Dar eram tânără, ca și ea, nebună, rea și inconștientă.

Stelele mă înghițeau flămânde, îmi venea să plâng de bucurie, îmi era și frig și cald și sete, eram sărată și iubită, iar Paul Ciuci de la Compact cânta de zor „Fata din vis” la Teatrul de vară din Costinești. Eu eram fata din vis. Toate fetele din Costinești erau fete din vis…

După atâția ani, o privesc în ochi. Suntem doar noi două. Ea e la fel: tânără, aprigă, superbă, când veselă, când tristă, când verde, când neagră, niciodată liniștită, e doar o aparență. Eu m-am schimbat. Mult. Ea se uită în mine parșiv și râde. Știe tot, nu poate fi mințită. Aude și vede tot ceea ce vreau să ascund, să astup, să opresc, să sufoc.

O aud: „De ce? Muchinuțo, de ce?”

Nu-s valuri, sunt vorbe. Nu-i răspund. Cu milioane de degete mă cuprinde, se face că mă sugrumă, dar nu…doar mă sperie, mă lovește, mă sărută, mă miroase, apoi îmi dă drumul. Pleacă, vine, pleacă vine. Și e întotdeauna acolo…Îmi știe toate secretele.

Marea mea. Sunt fata din vis. Doi pescăruși râd deasupra noastră ca de o glumă bună: hahahahahahah!

Dana Fodor Mateescu

 

Comments

comments

Despre admin

Editura MATEESCU a luat fiinţă în luna august a anului 2008 din iniţiativa a doi jurnalişti bucureşteni, Dana Fodor și Răzvan Mateescu care au lucrat ca reporteri speciali în cadrul mai multor cotidiene centrale şi reviste. Aceştia vor să împărtăşească publicului larg câte puţin din experienţa lor de aproape două decenii pe tărâmul presei scrise.